terug

beeld van een eend

Collectie: Arjan

 • Sinds kort ben ik in het bezit van een erg mooie beeld / figuur van een eend, zie bijgaande foto's. Volgens de (Britse) antiquair waar ik het beeld gekocht heb, betrof het mogelijk een 'Delfts object uit de 19e eeuw'. Op internet heb ik ook wel een redelijk vergelijkbaar beeld (in dezelfde stijl) van een aap kunnen vinden, die vermeld werd als Delfts van begin 19e eeuw (met AK merk, wel anders gesigneerd dan mijn beeld dus). De eend is alleen gesigneerd met de cijfers 23 en 1134 (zie foto's). Kunt u aangeven of dit object echt Delfts is, en uit welke tijd het dan zou kunnen stammen? Of van welke producent?

  Reacties (3)

  • Roger op Thursday 15 February 2018, 11:50

   De kleur die gebruikt is  en de manier van beschilderen zie je nooit bij Delfts . Ik sluit zelfs een Oost-Europees fabrikaat niet uit.

   Zeer moeilijk om hier de origine en exacte productieperiode te bepalen . M.i. is dit een product uit de XXste eeuw.

   Vrg,

  • Arjan op Wednesday 14 February 2018, 16:40

   Dank voor uw snelle reactie! Waaraan kunt u precies zien dat het hier geen 19e eeuws Delfts beeld betreft, maar een meer recent exemplaar uit Noord-Frankrijk of Duitsland? (en dus een imitatie van Delfts aardewerk begrijp ik uit de informatie op deze website?). Dat is fijn om te weten voor toekomstige aankopen :-).  

  • Roger op Wednesday 14 February 2018, 16:09

   Heel plezant beest, maar geen Delfts aardewerk. Ik denk hier aan een ( weeral) Noord-Frans fabrikaat ( Duits ?) uit het begin van de XXste eeuw.

   Vrg,

 • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Actueel

 • Delftsaardewerk op twitter

  <<>>
 • Uitnodiging opening tuinseizoen Paleis Het Loo: Delfts blauwe vazen weer in de tuin

  Uitnodiging opening tuinseizoen Paleis Het Loo: Delfts blauwe vazen weer in de tuin

  Op vrijdag 1 juni vindt de officiële opening van het tuinseizoen van Paleis...

  lees meer