terug

bordje met pauw datum 1929

Collectie: erik versluis

 • Ik ben erg benieuwd of dit bord echt delfts blauw is, wie het geschilderd heeft en of het iets waard is in deze staat. 

  Reacties (5)

  • Den Bakker op Monday 05 December 2016, 16:44

   helemaal eens mer Jan, mooi bewaren!

  • Den Bakker op Monday 05 December 2016, 16:44

   helemaal eens mer Jan, mooi bewaren!

  • Jan op Friday 11 December 2015, 11:32

   Al heeft het niets met het authentieke delfts van doen, en al wordt er op deze site geen waarde gegeven, dan gaat me de waarde 'beneden nul' te ver zoals Edwin stelt, het is een volledig hand beschilderd bordje, en al is het in serie gemaakt, dan nog blijft het een apart bordje, er zitten in de decoratie altijd verschillen, zowel door dezelfde plateelschilder (verschil miniem, maar wel verschil), of collega schilders (meer verschil). Deze 'waarde' wilde ik even benadrukken. 'Beneden nul' doet geen recht aan alle vakmensen die hier aan gewerkt hebben, als daar o.a. zijn: modelleur, machinaal draaier, afwerker, plateelschilder, glazuurder, ovenist, laboratorium (o.a. klei-samenstelling, glazuur, verf, oventechniek). Mogelijk zullen er voor dit werk ook wel verzamelaars zijn, zeker van het werk van gerenommeerde bedrijven. Groet, jvdh.

  • Edwin op Thursday 19 November 2015, 23:18

   Een taxateur kost al gauw een paar tientjes en uw bordje is echt niets waard.  ( beneden nul )

   Dus geen moeite, tijd en/of geld aan besteden. Het betreft fabrieksmatig gemaakt Delfts aardewerk, uit de 20ste eeuw, dat ook nog is beschadigd. Alleen Delfts uit de periode 1650 - 1840 heeft waarde, uitzonderingen daargelaten.

  • Suzanne Klüver - Museum Prinsenhof Delft op Thursday 12 November 2015, 15:36

   Dit bordje is gemaakt bij de Porceleyne Fles in Delft. Over de waarde doen wij op deze website geen uitspraak. Hiervoor adviseer ik u om een beëdigd taxateur te raadplegen zoals een antiquair of veilinghuis.

 • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Actueel

 • Delftsaardewerk op twitter

  <<>>
 • Unieke plaque voor de collectie van Museum Prinsenhof Delft

  Unieke plaque voor de collectie van Museum Prinsenhof Delft

  Begin december heeft de Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren (SHDJ) een bijzondere...

  lees meer