terug

Plateau van 4 tegels in een omlijsting

Collectie: Josette

 • Is dit Delfts Blauw en zo niet, wat dan? En wat is ongeveer de datering? Verkregen uit een nalatenschap, afmetingen inclusief lijst 39,5x39,5. Afbeelding van huisje met waterrad? De merktekens op de tegel linksonder opgezocht in uw lijsten maar ik kan ze niet vinden. Ik weet niet of er iets op de achterkant van de tegels staat, dan zou ik de lijst uit elkaar moeten halen. Is er iemand die hier iets over kan zeggen of een tip heeft waar ik verder kan zoeken? Vriendelijke groet, Josette

  Reacties (2)

  • Josette op Tuesday 10 July 2018, 19:08

   Hartelijk dank voor uw reactie! We hebben de tegels nagemeten en inderdaad ze zijn 15x15 cm. Dank voor de tip van het tegelmuseum in Otterlo en wordt vervolgd.

   Vriendelijke groet Josette

    

  • Jan op Tuesday 10 July 2018, 09:22

   Uit uw opgave van de afmetingen is af te leiden dat het formaat van de tegels 15 x 15 cm zijn, modern formaat, zo te zien volledig handgeschilderd, onderglazuurschildering, onbekend of het Nederlands is, we hebben wel de watermolen van Singraven met een waterrad, maar daar kan ik deze afbeelding niet mee in overeenstemming brengen, 'k denk niet dat het zin heeft om de tegels uit de lijst te halen, oppassen, de linkerondertegel is al gebroken, het is gedurfd, vlot, met een vaart geschilderd, het heeft niets met het authentieke delftsaardewerk van circa 1650-1850 van doen, initialen mij onbekend (is het van de plateelschilder Jan van Ham?), probeer Tegelmuseum Otterlo, dr. Johan Kamermans, groet jvdh. 

 • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Actueel

 • Delftsaardewerk op twitter

  <<>>
 • Unieke plaque voor de collectie van Museum Prinsenhof Delft

  Unieke plaque voor de collectie van Museum Prinsenhof Delft

  Begin december heeft de Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren (SHDJ) een bijzondere...

  lees meer