terug

Actueel

 • Pracht of Prul? Delfts aardewerk taxatiedag op 10 december 2009

  Pracht of Prul? Delfts aardewerk taxatiedag op 10 december 2009

  Kom naar de speciale Delfts aardewerk taxatiedag op 10 december aanstaande van 13.00 tot 16.00 uur! Op deze dag kunt u uw meegebrachte 'Delftse' objecten gratis laten taxeren, u betaalt alleen de toegansprijs voor het museum. De taxatiedag staat onder leiding van specialisten Robert Aronson en Joseph Estié, o.a. bekend van het Avro programma Tussen Kunst en Kitsch.

  De taxatiedag wordt georganiseerd ter gelegenheid van de tentoonstelling delftsaardewerk.nl (t/m 30 mei 2010). Nu zijn de blauw (en bont!) gekleurde tulpenvazen, potten, kannen, schalen en sierobjecten onlosmakelijk verbonden met het zeventiende-eeuwse Hollandse Delft. Delfts aardewerk is een belangrijke pijler van de Nederlandse cultuur en identiteit: Delft is wereldberoemd! De tentoonstelling Delftsaardewerk.nl toont een driedimensionale versie van de website www.delftsaardewerk.nl die is opgezet als onafhankelijke expertisesite en kan door iedereen worden uitgebreid. De instellingsoverschrijdende site die aandacht besteed aan alle facetten van de zo fascinerende wereld van het eeuwenoude Delfts aardewerk, van de fijnzinnige bewerking van het materiaal tot en met de grootse handel die ermee gepaard gaat, is eenvoudig te bereiken voor het grote publiek.

  Nu ook te zien in het Gemeentemuseum Den Haag:
  -De wondere wereld van de Tjechisch-Slowaakse glaskunst
  -Zilver op tafel
  -Eten en drinken in de Stijlkamers

  Vanwege de tentoonstelling Cézanne-Picasso-Mondriaan. In nieuw perspectief geldt een toeslag op de toegangsprijs (volwassenen € 12,-). Toegangskaarten (alleen zonder korting) zijn ook te bestellen via www.gemeentemuseum.nl

  Gemeentemuseum Den Haag
  Stadhouderslaan 41
  070 338 11 11
  www.gemeentemuseum.nl