terug

Actueel

 • Uitnodiging opening tuinseizoen Paleis Het Loo: Delfts blauwe vazen weer in de tuin

  Uitnodiging opening tuinseizoen Paleis Het Loo: Delfts blauwe vazen weer in de tuin

  Op vrijdag 1 juni vindt de officiële opening van het tuinseizoen van Paleis Het Loo plaats. Dit jaar met een extra feestelijk tintje want de paleistuinen zijn voor het eerst onderdeel van een nieuw Nederlands tuin & park evenement: ‘Rendez-vous aux jardins’. 

  Traditiegetrouw wordt de opening van het tuinseizoen ingeluid door het uitrijden van de laatste citrusboom met een historische kuipenwagen uit 1888. Er wordt een toost uitgebracht bij de Colonnades*. Met uitzicht op de tuinen kunt u dan weer genieten van de Delfts blauwe tuinvazen die in 2016 door Koninklijke Tichelaar gereproduceerd zijn naar drie modellen uit de tijd van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II.

  Ook worden er speciale rondleidingen gegeven door tuinbaas Willem Zieleman, tuinconservator Renske Ek en conservator keramiek & glas, Kristin Duysters.

   U wordt om uiterlijk 14.45 uur verwacht in het Entreegebouw** van Paleis Het Loo, van waaruit u wordt begeleid naar de paleistuinen. Wij hopen op uw aanwezigheid!

   Programma:

  15.00 uur     

  Start rondleidingen en toelichting

  16.00-17.00

  Drankje bij Colonnades, aansluitend uitrijden van de kuipenwagen

   

  Voor deelname kunt u zich opgegeven via info@paleishetloo.nl o.v.v. ‘1 juni’.

  Er is plaats voor 75 personen, aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.

   

  * Vanaf de parkeerplaats tot aan de Colonnades is het 15 minuten lopen. Er worden pendelbusjes ingezet, maar houdt u a.u.b. rekening met deze tijd om de Colonnades te bereiken.

   ** Ingang en parkeren via de hoofdingang aan de Amersfoortseweg. Routebeschrijving: A1 en A50, afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg 1, 7315 JA Apeldoorn.