cachetpot/plantenpot

4

Blauw gedecocreerd, geen merktekens, mogelijk is er ooit een onderschotel bij geweest mét merktekens, die is er niet meer. pot is zeker 70 jaar oud uit grootouderlijk huis.

Vraag

Is het delfts blauw ? meer info over leeftijd en herkomst , al zal dat moeilijk zijn zonder merktekens , dat begrijp ik

Afmetingen
hoogte 22 cm, doorsnee 23 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

dergelijke cachepots ( overpot ook genaamd) werden bij verschillende fabrieken vervaardigd. Deze is vermoedelijk van De Sphinx of Societé ceramique omstreeks de jaren 50.

Plaktechniek waar de randen met de hand bijgeschilderd werden.

 

mvg Franky

Toevallig net deze week twee puntgave en ongebruikte kunnen op de kop tikken die gemaakt zijn bij P.Regout te Maastricht omstreeks 1875. Er hoorde dus inderdaad een zogenaamde onderschotel bij.  Het merk staat inderdaad op de onderschotel en niet op de pot zelf. Aan het breuklijntje te zien onderaan de pot lijkt uw pot transfertechniek te zijn die wat is bijgeschilderd met de hand.

twee

een

Geweldig ! Reuze veel dank voor deze informatie ! Zou leuk zijn als t me leukt een losse onderschotel te vinden, maar ik heb nu al iets meer houvast.

 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer

Dank Franky voor het leuke voorbeeld van de 'volledige' potten!