Gelet op het beeldmerk van een flesje met daaronder de initialen JT (eigenaar Joost Thooft) is de vaas afkomstig uit De Koninklijke Porceleyne Fles (Royal Delft) te Delft. De jaarletters BV (?) wijzen op een productie in 1951. Aan de linkerzijde staat een schildersignatuur in de vorm van een enkele initiaal (S?). Het is op basis van de foto moeilijk vast te stellen, maar mogelijk gaat het hier om A. Stolle (actief 1950-1959). Voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen met De Porceleyne Fles. Een overzicht van de jaarletters en schildersignaturen is opgenomen in de publicatie van het Gemeentemuseum Den Haag en Gemeentenusea Delft: Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product. De Porceleyne Fles, Deel III, Zwolle/Delft (Gemeentemusea Delft) 2003, pp. 118-121. Mogelijk dat de merken op de kommen een zelfde productiejaar aangeven. Het betreft hier geen combinatie die gebruikelijk is als ‘kaststel’. Veel gaat het doorgaans ofwel om een paar kommen, ofwel om een vazenset bestaande uit drie, vijf of meer vazen en potten. Informatie over Delftse kaststellen uit de achttiende eeuw is opgenomen in de publicatie van het Gemeentemuseum Den Haag: Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product, deel 1 (1999), cat.nr. 35.
Add new comment
Only logged in users can post comments Log in or register to post comments
Reacties 1
Gelet op het beeldmerk van een flesje met daaronder de initialen JT (eigenaar Joost Thooft) is de vaas afkomstig uit De Koninklijke Porceleyne Fles (Royal Delft) te Delft. De jaarletters BV (?) wijzen op een productie in 1951. Aan de linkerzijde staat een schildersignatuur in de vorm van een enkele initiaal (S?). Het is op basis van de foto moeilijk vast te stellen, maar mogelijk gaat het hier om A. Stolle (actief 1950-1959). Voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen met De Porceleyne Fles. Een overzicht van de jaarletters en schildersignaturen is opgenomen in de publicatie van het Gemeentemuseum Den Haag en Gemeentenusea Delft: Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product. De Porceleyne Fles, Deel III, Zwolle/Delft (Gemeentemusea Delft) 2003, pp. 118-121.
Mogelijk dat de merken op de kommen een zelfde productiejaar aangeven. Het betreft hier geen combinatie die gebruikelijk is als ‘kaststel’. Veel gaat het doorgaans ofwel om een paar kommen, ofwel om een vazenset bestaande uit drie, vijf of meer vazen en potten. Informatie over Delftse kaststellen uit de achttiende eeuw is opgenomen in de publicatie van het Gemeentemuseum Den Haag: Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product, deel 1 (1999), cat.nr. 35.
Add new comment
Only logged in users can post comments
Log in or register to post comments