Het licht geribde vierkante theebusje is uitgerust met een deksel met schroefdraad. De schroefdraad van de hals van het busje is afgebroken. De wanden hebben in relief gevormde, ovale medaillons die zijn opgevuld met een beschildering van bloemtakken. Rondom de medaillons en de deksel is bladwerk in vultechniek uitgevoerd.
Van plateelbakkerij De Roos zijn vergelijkbare in blauw gedecoreerde theebusjes bekend die op eenzelfde wijze zijn gemerkt. Behalve met het R. fabrieksmerk zijn tevens vier busjes met medaillons aan te wijzen die een toegevoegd H.S merk dragen. Daarvan bevindt zich een exemplaar in het Victoria and Albert museum dat tevens de datering 1706 draagt.
Bij De Roos liet men tevens theebusjes uitvoeren met een in kleinvuurtechniek toegepaste decoratie. Zo kennen we drie R gemerkte exemplaren waarbij onder meer de kleuren goud, helderrood en zwart zijn opgebracht. Een dergelijke decoratie verhoogde het exotische effect van de Chinoiserie voorstelling met als resultaat toepasselijke kleinoden voor de kostbare thee.