Het ronde, door een bruingekleurde bies omrande scheerbekken heeft in de brede rand twee ophanggaatjes en een halfronde uitsparing. Op het middenvlak en in de zeven medaillons op de rand zijn bijbelse taferelen weergegeven.
Centraal en omgeven door een bloemenrand is het oud-testamentische verhaal weergegeven van Jonas op het moment dat hij door scheepslieden in het water wordt geworpen. Jonas was immers op de vlucht geslagen om te ontkomen aan een door Jaweh opgelegde opdracht. Hij diende de inwoners van de verdorven stad Nineve tot inkeer te brengen. Op zijn vlucht scheept hij zich in en valt vervolgens in een diepe slaap. Als straf voor zijn vluchtgedrag steekt er echter een zware storm op. In de hoop dat de storm gaat liggen, stemt hij toe overboord gezet te worden. Vervolgens wordt hij door een walvis verzwolgen. Op de achtergrond is de stad Nineve te zien.
In het eerste medaillon op de rand (v.l.n.r.) wordt Jonas weer door de walvis op het land geworpen. In het tweede medaillon is een episode uit de veelvuldig afgebeelde gelijkeneis van de Verloren Zoon weergegeven, die afscheid neemt van zijn vader, terwijl hij op de volgende afbeelding al feestvierend zijn fortuin verkwist. Het vierde medaillon toont het nieuw-testamentische verhaal van Jezus en de Emmaüsgangers. In het vijfde en zesde medaillon os weer de Verloren Zoon afgebeeld, die de varkens hoedt en vervolgens bij thuiskomt voor zijn vader op de knieën valt. In het laatste medaillon is Jonas onder de ricinus- of wonderboom gezeten, terwijl hij uitkijkt over de stad Nineve. Van deze afbeeldingen zijn vooralsnog geen grafische voorbeelden bekend. Afbeeldingen van Jonas en Jezus en de Emmaüsgangers treffen we onder meer op tegels aan.