J
Jan van den Heuvel1268
Super user
plateelschilder-keramisch laborant-decoratietechnieken, zenith-gouda
Ziet er wel erg ’netjes’ uit, maar, beste Patrick, hoe werd dit met de gladbrand gebakken, ook in een koker met drie pennen, dus in een stuk latere tijd, als dit vals is zou dit eind 19e eeuw zijn, graag een reactie, groet jvdh. (Ter vergelijking een afbeelding bij een artikel door J. Helbig uit 1957).
It does look very 'neat', but, dear Patrick, how was this fired with a smooth fire, also in a tube with three pins, so at a much later time, if this is false, this would be the end of the 19th century, please response, greetings jvdh. (For comparison, an image from an article by J. Helbig from 1957).
Wellicht overbodig, zeer waarschijnlijk weet u dat, De Delftse Pauw (uw bord) heeft niets van doen met het bedrijf Paauw uit de Delfts aardewerk periode, uw bord is nieuw, na 1954, wel handgeschilderd, onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, groet, jvdh.
Klopt, is van de Delftse Pauw, periode onbekend, plateelschilder onbekend, hij of zij heeft niet gesigneerd, of dit uit een serie is, mij onbekend, de vogel heeft een snavel als van een valk en een verenkleed als van een ekster, groet, jvdh.
In reply to Dit is de porceleyne schouw,… by FrankyStevelinck
Uw vraag 'Wat is het waard' zal mogelijk onbeantwoord blijven, u hebt zelf aangegeven dat u niet naar waarde of prijs zou informeren, hierbij een merk van Chemkefa, zoals Franky Stevelinck al schreef, zelfde bedrijf, rechts van het merk de letters B e T, Berg en Terblijt, 106 betreft het adres; Langen Akker 106, wat betreft het Handpainted op uw bord, ik betwijfel het, zo te zien geen penseelwerk aanwezig, groet, jvdh.
Is nieuw, heeft niets met het authentieke delftsaardewerk uit de periode van ca. 1650-1850 van doen, zo te zien zeefdruk en misschien wat bijgewerkt met penseel (twee tinten), merk ook zeefdruk, te zien is dat het zeefdrukraam veel gebruikt is, het gaas slijt en gaat 'lekken', al die blauwe stippeltjes tussen de tekst op achterzijde, 'smetten' genaamd, op de grote foto van een bord is ook smet te zien op de voorzijde, dat blauw op dat blanke gedeelte hoort daar niet. Na 1950-1960, misschien Gouda, het zou heel bijzonder zijn als authentiek delfts in een kringloopwinkel terecht zou komen, 'k heb het er nog nooit aangetroffen, ook niet bij Woord en Daad, Waddinxveen, groet, jvdh.
Geachte, lijkt mij nogal duidelijk, gladbrand hangend in een koker in de oven, opglazuur schildering, houd het maar op tinglazuur, 1620-1850, komt niet op een jaar op aan, deskundigen kunnen mogelijk meer precisie geven, groet jvdh.
Geachte, uw vraag zal waarschijnlijk onbeantwoord blijven, u hebt er namelijk in toegestemd dat u geen vraag over de waarde of prijs zou stellen, groet, jvdh.
Wel aardig om te vergelijken, een inzending van Wilma Van Weer... (een inzending een stukje terug), eenzelfde decoratie met een andere kleureninterpretatie, groet, jvdh.
'k Verschil van mening, ik vind de beschildering spontaan en vlot opgezet, zo te zien roodbakkende klei, opglazuurschildering op een witdekkende glazuur (tin? waarschijnlijk wel), sterke craquelé wat wijst op ouderdom, 'k vraag me af hoe de gladbrand is geweest, zie geen 'moeten' van proenen of triangel of dergelijke, misschien onderste boven op drie driehoekige stokjes op de plaat?, of het merk vals is, 'k heb er totaal geen zicht op, ben benieuwd wat de redactie, gespecialiseerd in Delfts Aardewerk, ervan vindt, doet me ook wat aan boerendelfts denken, groet, jvdh.
Uw koe is gemaakt bij Potterie 'Oud Delft' te Nijmegen, het bedrijf werd in 1921 opgericht, het merk, zoals op uw koe, werd in 1935 ingevoerd, er is bekend dat er een plateelschilder met de naam Wim Rietbergen daar heeft gewerkt, periode onbekend, gezien de initialen WR op uw koe zal hij de koe van u hebben beschilderd, kan dus zijn tussen 1935 tot 1940/1941 of van 1945 tot circa 1955/1960, is opglazuurschildering, de zgn. oude techniek, in 1935 is er in Arnhem een Wim Rietbergen geboren, als dit de desbetreffende persoon is, dan komt de laatste periode in beeld, groet, jvdh.