Last comments

3 borden met bloemmotief gekleurd29 May 2024
Schotel 23 May 2024

Craquelé/haarscheuren zou volgens deskundigen een kenmerk zijn van het niet authentiek zijn van het betreffende object, alhoewel er ook weer uitzonderingen zijn, onder andere door sterke verhitting en of vocht, afwachten wat deskundigen plaatsen over uw schotel, groet jvdh. (blijkbaar is er storing op deze site, ik had geen seintje gekregen dat u gereageerd had op mijn opmerking, bij toeval zag ik het). 

Schotel 23 May 2024

Van links naar rechts vijfde foto: craquelé/haarscheuren? of zijn het krasjes? let op, heel fijn, niet de barst, groet jvdh.

Leuk gedecoreerde kraaienkom26 May 2024
Kraaienkommetje of kopje26 May 2024

Is van Koninklijke Tichelaar, Makkum, periode? groet jvdh. (mogelijk vroeg werk).

Delfts blauwe vaas21 May 2024

Het merk geeft weer twee gekruiste T's, behelzende gebroeders Tichelaar, dus is het gemaakt bij Koninklijke Tichelaar in Makkum, opglazuurschildering, de oude oorspronkelijke techniek, wanneer kan ik u niet zeggen, in ieder geval na 1900, mogelijk dat een andere bezoeker u meer kunt vertellen, mogelijk zelfs de naam van de plateelschilder, ik dacht dat dat verband houdt met het streepje bij het merkje, groet jvdh.

bord18 May 2024

Het haarscheuren/craquelé, zou er volgens deskundigen o.a. ook op duiden dat het niet authentiek is, groet jvdh.

bord18 May 2024

Is nieuw, na 1950, zo te zien onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, het merk geeft weer een potterswiel/schopschijf, lijkt wat op het merk van Potterie ''Oud Delft'' te Nijmegen maar is het niet, mogelijk afgekeken daarvan, iets gewijzigd, een kroontje er boven (maakt meer indruk). Op de achterzijde zie ik aan de buitenrand drie putjes, het lijkt erop dat het bord bij de tweede brand, de gladbrand, in een  bordenstandaard heeft gestaan, zou dan op een flink bedrijf duiden, toch betwijfel ik of dit door een bedrijf is gemaakt, mogelijk eenmalig door een plateelschilder(es), werkzaam op een flink bedrijf, er zijn ''initialen?'' van de schilder(es) te zien, groet jvdh.  (hoe komt u aan dit bord, via een luxe cadeauwinkel of anderszins, geeft mogelijk meer duidelijkheid). Uiterst netjes gedaan, toch mis ik wat brillance.

Twee delftse borden met floraal decor15 May 2024

Flink kleurverschil, allebei de borden hebben beschadigde randen waarbij lichte biscuit zichtbaar is, groet jvdh.

Vaas19 May 2024

Is gehaarscheurd, (craquelé), zou volgens deskundigen op niet authentiek duiden, groet jvdh.