Laatste reacties

Groot taartbord?22 september 2023

Als antwoord op door FrankyStevelinck

Uw vraag 'Wat is het waard' zal mogelijk onbeantwoord blijven, u hebt zelf aangegeven dat u niet naar waarde of prijs zou informeren, hierbij een merk van Chemkefa, zoals Franky Stevelinck al schreef, zelfde bedrijf, rechts van het merk de letters B e T, Berg en Terblijt, 106 betreft het adres; Langen Akker 106, wat betreft het Handpainted op uw bord, ik betwijfel het'''', zo te zien geen penseelwerk aanwezig, groet, jvdh. 

Blauwe wandborden21 september 2023

Is nieuw, heeft niets met het authentieke delftsaardewerk uit de periode van ca. 1650-1850 van doen, zo te zien zeefdruk en misschien wat bijgewerkt met penseel (twee tinten), merk ook zeefdruk, te zien is dat het zeefdrukraam veel gebruikt is, het gaas slijt en gaat 'lekken', al die blauwe stippeltjes tussen de tekst op achterzijde, 'smetten' genaamd, op de grote foto van een bord is ook smet te zien op de voorzijde, dat blauw op dat blanke gedeelte hoort daar niet. Na 1950-1960, misschien Gouda, het zou heel bijzonder zijn als authentiek delfts in een kringloopwinkel terecht zou komen, 'k heb het er nog nooit aangetroffen, ook niet bij Woord en Daad, Waddinxveen, groet, jvdh.

Bordje floraal decor20 september 2023

Geachte, lijkt mij nogal duidelijk, gladbrand hangend in een koker in de oven, opglazuur schildering, houd het maar op tinglazuur, 1620-1850, komt niet op een jaar op aan, deskundigen kunnen mogelijk meer precisie geven, groet jvdh.

Bord20 september 2023

Geachte, uw vraag zal waarschijnlijk onbeantwoord blijven, u hebt er namelijk in toegestemd dat u geen vraag over de waarde of prijs zou stellen, groet, jvdh.

Sierbord8 september 2023

Wel aardig om te vergelijken, een inzending van Wilma Van Weer... (een inzending een stukje terug), eenzelfde decoratie met een andere kleureninterpretatie, groet, jvdh.'''' 

Sierbord 10 september 2023

'k Verschil van mening, ik vind de beschildering spontaan en vlot opgezet, zo te zien roodbakkende klei, opglazuurschildering op een witdekkende glazuur (tin? waarschijnlijk wel), sterke craquelé wat wijst op ouderdom, 'k vraag me af hoe de gladbrand is geweest, zie geen 'moeten' van proenen of triangel  of dergelijke, misschien onderste boven op drie driehoekige stokjes op de plaat?, of het merk vals is, 'k heb er totaal geen zicht op, ben benieuwd wat de redactie, gespecialiseerd in Delfts Aardewerk, ervan vindt, doet me ook wat aan boerendelfts denken, groet, jvdh.

Liggende koe10 september 2023

Uw koe is gemaakt bij Potterie 'Oud Delft' te Nijmegen, het bedrijf werd in 1921 opgericht, het merk, zoals op uw koe, werd in 1935 ingevoerd, er is bekend dat er een plateelschilder met de naam Wim Rietbergen daar heeft gewerkt, periode onbekend, gezien de initialen WR op uw koe zal hij de koe van u hebben beschilderd, kan dus zijn tussen 1935 tot 1940/1941 of van 1945 tot circa 1955/1960, is opglazuurschildering, de zgn. oude techniek, in 1935 is er in Arnhem een Wim Rietbergen geboren, als dit de desbetreffende persoon is, dan komt de laatste periode in beeld, groet, jvdh.

servies12 september 2023

Nee, is nieuw, 'k denk na 1945, onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, geen craquelé (is al een prestatie op zich), alles ziet er keurig uit, fileerwerk, vlotte spontane beschildering, oren en tuit goed aangezet, er komt heel wat kijken om een theepot te maken, bedrijfje onbekend, de letters GK zouden mogelijk de initialen van de plateelschilder(es) kunnen zijn, groet, jvdh.

Wandbord21 augustus 2023

Hoe of wat weet ik niet, maar het is wel opglazuurschildering, de zgn oude techniek, wat opvalt is dat men de kleur zwart-grijs heeft toegepast. Wat betreft uw opmerking over de waarde, zie het volgende.

Als het goed is hebt u onderstaand bericht aangeklikt, bij het starten van uw inzending, anders zou u uw object niet kunnen plaatsen, kijk nog maar eens na, groet jvdh.

'' Ik begrijp dat ik, volgens de richtlijnen van dit platform, geen vragen kan stellen over de waarde of prijs van een voorwerp.''

delfts blauw bord1 augustus 2023

'k Houd het ook op vroeg werk van Tichelaar, Makkum, zie mijn reactie bij uw andere inzending, groet jvdh.