Laatste reacties

Honingpotje3 april 2024

Let op, is niet geschilderd maar plakplaat, afschuiftransfer, drie ovengangen, inglaze techniek, is gemaakt tussen 1972 en 1977, groet, jvdh. 

PortoRico Tobacco Jar?7 mei 2024

Mogelijk heb ik m'n vraag verkeerd gesteld, hierbij anders, de vraag luidt, werd er in Delft van 1650-1850 tabakspotten beschilderd in polychroom, groet jvdh.

PortoRico Tobacco Jar?7 mei 2024

Vraag aan Patrick en Franky, werden er in de delfts aardewerk periode (1650-1850) tabakspotten in polychroom beschilderd, is dat bekend? Of zou deze tabakspot van Tichelaar beschilderd zijn onder invloed van hun eigen majolica techniek, met andere woorden, hebben ze naar het verleden gekeken, of zonder meer besloten, dit brengen op de markt, groet jvdh.

Theeservies van (waarschijnlijk)porcelein6 mei 2024

Let op, is niet geschilderd, decoratie werd via een druktechniek aangebracht, groet jvdh.

Cache pot8 mei 2024
Dinner plate22 april 2024

Another fact that also belongs to it, the sign 'x' on the back of the brand indicates the year of manufacture: 1925 (according to Dick Bode, Gouda, researcher of the company history of the South Holland pottery bakery), greetings jvdh.

Nog een gegeven wat er ook bij hoort, het teken ’x’ op achterzijde bij het merk duidt op het jaar van vervaardiging: 1925 (volgens Dick Bode, Gouda, onderzoeker bedrijfsgeschiedenis plateelbakkerij Zuid-Holland), groet jvdh.

Wandbord29 april 2024

Fantastisch, die hoge resolutie 3000 x 4000, moet je dat penseelwerk zien, formidabel, groet jvdh.

Wandbord29 april 2024

Dag Franky, dank voor het bijplaatsen van een afbeelding van een schotel die je op internet vond, zelfde decoratie, er zijn wel verschillen, meerdere, al met al denk ik toch dat beide schotels handgeschilderd zijn, het merk op ''jouw schotel'' doet me denken aan een gestyleerde sphinx, een liggende katachtige, de signering van de plateelschilder(es) lijkt wat op dat van de plateelschilder Gerrit Matthijs Bunschoten (1906-1995), die heeft in 1923 en in 1925 in Maastricht gewerkt, bij welk bedrijf onbekend, ook het woord Delft wordt gemist, valt wel op, niet dat dit delfts is maar na 1945 (voordien al) werd overal, althans in Gouda, wat maar blauw was, rijp en groen, het woord Delft onder geplaatst, ging maar niet in discussie daarover met de directeur, want dan kreeg je de wind van voren,  ('k kan me een voorval herinneren dat tijdens de keramiekopleiding begin jaren vijftig van de vorige eeuw op de Technische School in Gouda plaats vond, er zaten daar ook leerlingen op wier ouders een keramiekfabriekje hadden, dat die leerlingen werk uit het bedrijfje van hun vader bij zich hadden, dat de leraar decoratief tekenen zei: weg met die rommel). Het woord ''handgesch.'' van voor 1950 is dacht ik zeldzaam, groet jvdh.

Delft Blowfish Pufferfish ?4 september 2023

Is a cigarette holder, was also made in plain black, greetings jvdh.

Is een sigarettenhouder, werd ook in effen zwart gemaakt, groet jvdh. ''''

Wandbord29 april 2024