Last comments

GROTE SCHOTEL ERFENIS OUDERS1 November 2022

Geachte, Geen Nederlands Delfts, bijna zeker een Franse productie, Faience. Groet, E.

2 borden cb merk8 November 2022

Ja, Echt.... 1e kwart 18e eeuw. Met vriendelijke groet, E.

Delfts wandbord?4 September 2022

Geachte, Dit is een Spaans bord, directe kopie van de producten uit Catalonie / Barcelona, gemaakt voor de toeristen en waarschijnlijk gemaakt in de tweede helft v/d 20e eeuw.

delftse kom21 June 2022

Geachte Chris, 

Mag ik het ook beantwoorden?

De eerste vraag is erg makkelijk, ook voor de leek. Tin glazuur is NIET doorschijnend. ( Draai het woord TIN om dan staat er NIT, lijkt op niet... dus niet doorschijnend. Lood glazuur is wel doorschijnend en je kan dus door de lood glazuur de klei zien, 

De tweede vraag is moeilijker... Je zal na 10, 20 of 30 jaar op een gegeven moment een beeld krijgen in welke periode bepaalde stukken zijn gemaakt. Je hebt dan een 'goed oog'  gekregen en zal dan binnen 1 seconde een correcte datering kunnen doen, dus heel veel kijken, vergelijken en vasthouden etc. Het zijn dus vooral praktische vaardigheden.  Succes. E.

Grote bloempot, mooi blauw met windmolens en twee mannetjes 20 June 2022

Geachte, Een fraaie en aparte kom. Zoals d.hr Hartgers al aangaf, zeker uit de genoemde periode en kan zelfs nog iets eerder zijn, zo rond 1700, Groet, E.

delftse kom21 June 2022

Geachte, Dit is een authentieke Delftse kom van circa 1720-1740. Groet, E.

Jar3 April 2022

Hello Thorsten Hotz, This jar is 100% Dutch Delftware, made circa 1680 -1690. 

Often these beautiful vases are not marked. Not all quality pieces are marked and sometimes it is even the other way around, Some NOT marked pieces are much better in quality and way of painting then the marked pieces. Yes, Some of the SVE, AK, etc.pieces are exceptions, these marked pieces are exceptional.

Twee witte aardewerk koetjes20 March 2022

Geachte, Voor mijn gevoel zijn deze koetjes niet uit de 18e eeuw maar laat 19e eeuws of zelfs 20e eeuws. De hevige Craquelé en vet glanzende / glimmende glazuur zijn allemaal tekenen dat ze, naar mijn stellige mening, niet uit de 18e eeuw stammen. Groet, E.

Delfts of ander Noord Nederlands14 March 2022

Geachte, Het zou best laat 17e / 18e eeuws kunnen zijn maar op basis v/d foto heb ik zo mijn twijfels. Ook, in 99% v/d gevallen, hebben dit soort tin-glazuur schoteltjes zgn. 'penmoeten' op de achterkant. Die zie ik hier niet, dat in combinatie met de vlakke beschildering heb ik zo, van uw foto,  mijn twijfels over de ouderdom. Het is zeker de moeite waard wat verder onderzoek te doen. SUCCES!  Groet, E.

 

Delfts of ander Noord Nederlands14 March 2022

Geachte, Naar alle waarschijnlijkheid, van de foto te zien,  NIET Nederlands maar Italiaans, in DE STIJL van Savona. De manier van schilderen is dermate vlak dat het, naar mijn mening, een 20e eeuws replica bordje betreft. Groet, E.  Ps. Mogelijk bij nadere bestudering kan mijn reactie aan verandering onderhevig zijn.