Last comments

Delft plate24 March 2023

Yes, this is from Lambertus van Eenhoorn under master painter iM.

hello i am looking for details on this calander plate26 December 2022

This would be a northern French or German copy.

botervloot1 October 2022

Beste Christel,

Het lijkt me Chine de Commande porselein te zijn. Dus geen aardewerk. Ze stuurden vroeger soms Delfts aardewerken voorbeelden mee met het VOC schip naar China. In China maakte ze het na en kwam het twee of drie jaar later weer terug via Amsterdam, Rotterdam of Middelburg. Leuk vlootje! De porseleinen exemplaren zijn, denk ik, redelijk zeldzaam.  Mogelijk was er ooit nog wel een onderschotel bij, maar deze heeft dan de tand des tijds niet doorstaan.

set of vases27 September 2022

I think these vases were made at the end of the 19th Century by the famous Frisian (North-East Netherlands) factory Tichelaar in Makkum. This factory has made the finest delftware tiles and other wares since 1689. The vases are marked with two intertwined letters ‘T’.

Is dit delft blauw? maker? leeftijd?22 September 2022

Dit bord is vermoedelijk gemaakt einde 19de eeuw of begin 20ste eeuw in Frankrijk. Het is gemarkeerd met een wat mij betreft onbestaand merk jPK.

Haringbord ongenummerd4 September 2022
Haringbord ongenummerd4 September 2022

Ik beschouw het niet aanwezig zijn van de "3" als vergeetachtigheid. Ik denk dat de schilder misschien 10x dit bord maakte op 1 dag en misschien was dit bord juist gemaakt voordat hij op café ging gaan?

Enfin, het is uiteraard maar een willekeurige gok!

Originele knobbelvaas?10 August 2022

Dit is helaas een vervalsing. Dat is te zien aan de witte stippen in de kleding van de karakters, een iets lagere glans, een niet helemaal correcte kleur blauw en de manier waarop het merk gezet is (te traag en te gedetailleerd gezet). We moeten het zien als een ode aan het Delfts van 1680-1710.

Vaas 30 July 2022

Dit is een copy van een Cashemere vaas met een vals APK merk. De vaas is ergens in het noorden van Frankrijk gemaakt einde 19de of in de 20ste eeuw.

Delftse dekselvaas met Chinese figuren in tuin15 July 2022