Gedeelde publieksvoorwerpen
Laatste reacties
Het merk HL is van Jacobus Harlees van de Porceleyne Fles. Helaas gaat het hier om een latere copy, dus niet van 1770.
Wat mij betreft gewoon een bijl van iemand die niet goed is in bijltjes tekenen.
Het merk beweert van plateelfabriek De Paauw te zijn, maar het is helaas een copy van, bij schatting, het einde van de 19de eeuw.
Als antwoord op Hartelijk dank voor de… door louloulikes
Dat is denk ik onmogelijk te zeggen. Misschien midden 20ste eeuw, misschien Frankrijk of Duitsland.
Helaas een valse haan. De meeste echte hanen werden volgens mij gemaakt door Lambertus van Eenhoorn bij schatting na 1710. Een polychrome haan van Adriaen Kocx is niet mogelijk omdat tijdens de periode 1687 en 1700 het technisch nog niet mogelijk was om hanen in polychromie en petit feu te maken. (Er zijn wel een aantal theebussen van Adriaen Kocx bekend, maar deze hebben een heel ander en beperkt kleurpalet en werden gemaakt in grand feu)
Weet iemand wat die letter aan het einde is of betekent? Is het een kleine S of een J of een I ?
En is bekend welke eigenaar hiermee aangeduid wordt?
Ik heb ook tweetal mini bordjes met een identiek set klokjes en een zelfde letter. (ook dezelfde gebruineerde rand in geel en dezelfde afbeelding)
Het is niets Delfts maar later nagemaakt. Het Rijksmuseum heeft een XRF onderzoek gedaan naar specifiek deze Delftse borden van de Roos. De originele exemplaren zijn erg waardevol. Het Rijksmuseum heeft er zelf twee in bezit en zijn de moeite om eens te bekijken op hun website.
In uw geval is enkel aan het doffe glazuur op de achterkant reeds te zien dat het om een replica gaat. De schildering op de voorkant is te simpel en niet gedaan met de correcte kleuren en pigmenten.
It is hard to say when it was made. This particular design with the old Chinese man near the water can often be found on material from De Metaale Pot under Lambertus Van Eenhoorn and Cornelis Koppens. But I do agree it looks to be 1730-1750 ish. But this is of course an estimate that is hard to prove or disprove.
Ik denk dat dit origineel Delfts is van rond 1700. Het is echter een knobbelvaas en het bovenste gedeelte is weg. De bovenrand is afgeslepen en vervolgens bewerkt met verf of een andere witte substantie. Vandaar de ontbrekende chips.
Als antwoord op Hier nog een voorbeeld… door FrankyStevelinck637
Gezien het gebruik van de rare bruine en gele kleuren zou ik dit eerder situeren tussen 1760-1800, waarbij ik het zwaartepunt zou zoeken rond 1780.