Veelkleurige plaat

3

Uitgewerkt (oosters?) bucolisch tafereel met waterpartij, riet, bloemen, vogel en waterjuffer. De plaat is gevat is staaldraad om te hangen als sierplant. Aan de onderzijde onder de draden is er een roodbruine signatuur.

Vraag

Is de oorsprong Delfts zo ja een idee over productiecentrum en ouderdom, waarvoor bij voorbaat dank.

Afmetingen
34,2-5,0 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 3

Beste Dirk Michel Janssens,

Het merkteken is van De Klaauw maar ik betwijfel of dit een origineel werk is. Er is veel craquelé aanwezig en dat zie je niet zo bij een tinglazuur. Het lijkt nieuwer dan 1840, het jaartal tot wanneer deze fabriek aardewerk produceerde.

Ik hoor graag van de experts op dit forum of ik het bij het juiste eind heb.

Mvg, Patrick 

Dit is een modern ( XXste eeuw) Noord-Frans fabrikaat met een vals merk.

Vrg,

 

Verdict:

  • Not Delftware

Analysis:

  • Not made in Delft The term Delftware is only used for earthenware actually produced in Delft. Read more
  • More recent production technique After 1850, factories in and outside Holland developed more efficient and cheaper production techniques. This goes beyond the scope of this website. Read more
  • Forged mark In the 19th century, a financial incentive arose to sell more new earthenware as antique Delftware, sometimes even bearing forged Delft factory marks. Read more

De craquelé in de glazuur is er opzettelijk in gemaakt om het bord ouder te doen lijken dan het is. De originele stukken hebben dit over het algemeen niet. Zoals de heer Maes schrijft, waarvoor mijn dank, 20e eeuws Frans.