Last comments

Schotel (bord) met bloemen en signatuur APK16 July 2024

In reply to by Sidney Groeneveld

Beste Sidney,

Er staat uiteraard een schat aan informatie op deze website over Delfts aardewerk in het algemeen, maar specifiek over Pieter Kocx kunt u bijvoorbeeld de volgende twee pagina's vergelijken voor het echte werk en namaak:
https://delftsaardewerk.nl/merk/apk
https://delftsaardewerk.nl/merk/apk-vals
Het verschil is namelijk erg groot, ook is het goed om te weten dat het merk van Pieter Kocx een van de meeste voorkomende is op vervalsingen. Dus mocht u in de toekomst weer eens iets tegenkomen met APK op de achterkant dan moeten eigenlijk al gelijk de alarmbellen gaan rinkelen.. tenzij het natuurlijk van zeer zeer hoge kwaliteit is, tinglazuur, proenafdrukken op de achterkant, en uit het begin van de 18e eeuw.

Mvg, Patrick

bord met voorstelling van bloempot en hek16 July 2024

Dit is inderdaad ook een vervalsing.

Mvg, Patrick 

Schotel (bord) met bloemen en signatuur APK16 July 2024

Beste Sidney,

Klopt! Het is inderdaad een vervalsing.

Mvg, Patrick 

Vaasje7 July 2024

Hallo,

Een merk dat je niet vaak tegenkomt. Er staat Delfts, dus naar Delfts voorbeeld. Het is in ieder geval geen authentiek Delfts merk (Zie https://delftsaardewerk.nl/ontdekken/merkenindex voor originele merken). Een schatting zou mid tot einde van de 20e eeuw zijn.

Mvg, Patrick

Bottle9 July 2024

Hello,

It might be inspired by Delft but it's not Delft I'm afraid. I have no idea about the origins of this piece.

Kind regards, Patrick

Egg cup4 July 2024
Vase3 July 2024
A Blue and white Pot-Pourri Vase 1 July 2024

Hello,

The vase is hand painted but not in Delft I’m afraid. It’s pretending to be from Adrianus Kocx from the Greek A factory but the mark is fake. It’s probably made in France in the late 19th or early 20th century.

Kind regards, Patrick

De Grieksche A bord (1701-1722)26 June 2024
Theepotje23 June 2024

Zo op het eerste ogenblik denk ik dat het origineel Delfts aardewerk is, gemaakt door Lambertus van Eenhoorn van De Metaale Pot: https://delftsaardewerk.nl/merk/lve

Op dit platform praten we niet over waarden en wordt er ook niet gehandeld, voor de verkoop kunt u de bekende sites proberen: ebay, marktplaats, catawiki etc.

Mvg, Patrick