Last comments

wandbord7 August 2022

Beste Joop,

Uw bord lijkt helaas niet gemaakt te zijn in het begin van de 18e eeuw door Pieter Kocx van de Grieksche A. Het decor, de ouderdom, het merk (de extra punt onder het monogram), het ontbreken van de inkepingen van het bakproces aan de achterkant, geven allen aan dat het bord geen origineel werk is.

Mvg, Patrick

Vaas5 August 2022

Hallo,

Deze vaas behoort helaas niet tot het authentieke Delfts aardewerk uit de 17-19e eeuw. Ook lijkt hij niet handbeschilderd en is vrij nieuw, ik schat ergens mid 20e eeuw.

Mvg, Patrick

Pair of plates31 July 2022

Good morning,

Interesting question, a similar design is displayed at the Museum in Arnhem: https://delftsaardewerk.nl/bekijken/voorwerp/museum-arnhem/ab-8604

But in my quest to obtain an item by Johannes Knotter (for my Porceleyne Fles collection) I was informed by the author of this website that a mark by Knotter is not known: https://delftsaardewerk.nl/bekijken/voorwerp/patrickw/7437-bord-van-joh…

I can now clearly see that my plate was an imitation but I found another similar plate with a different mark that looks a lot like yours and that was unfortunately also an imitation: https://delftsaardewerk.nl/bekijken/voorwerp/patrickw/7452-jpk-jacobus-…

So based on my previous experience with this design and the marks on the underside of the plate I'm swaying towards a reproduction. Maybe experts on this platform could confirm this?

Kind regards,
Patrick

Delfts blauw wandbord Koninklijke Porceleyne Fles26 July 2022
Schaal op 4 poten zonder deksel21 July 2022

Goedenavond,

Het merkteken aan de onderkant is een combinatie van een B, een F en een K wat staat voor Boch Frères Keramis. Uw schaal is dus gemaakt in België en niet in Delft.

Mvg, Patrick

Potje - AR (Rijsselberg)19 June 2022

Hartelijk bedankt voor uw reactie, het lijkt me leuk om hem aan u te laten zien in persoon. Ik ben maandag 22 augustus in Nederland, ik kan hem eventueel ook ergens achterlaten?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Patrick

Delftse dekselvaas met Chinese figuren in tuin15 July 2022

Is er een merk of markering aan de onderkant van de vaas?

Vaasje?7 July 2022

Gemaakt door de Porceleyne Fles in Delft, jaarcode BC staat voor 1933 en geschilderd door Dhr. A.J. v. Kampenhout, die werkzaam was van 1892-1942.

Mvg, Patrick

Kopje9 July 2022

Gemaakt door OUD Delft in Nijmegen, het is dus helaas geen authentiek Delfts aardewerk.

Mvg, Patrick

Botter19 June 2022

Gemaakt door de Porceleyne Fles in Delft d.m.v. onderglazuurbeschildering in 1972, geschilderd door G. Weemhoff, hij was werkzaam van 1966-1992.