Veelkleurige plaat

3

Uitgewerkt (oosters?) bucolisch tafereel met waterpartij, riet, bloemen, vogel en waterjuffer. De plaat is gevat is staaldraad om te hangen als sierplant. Aan de onderzijde onder de draden is er een roodbruine signatuur.

Vraag

Is de oorsprong Delfts zo ja een idee over productiecentrum en ouderdom, waarvoor bij voorbaat dank.

Afmetingen
34,2-5,0 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 3

Beste Dirk Michel Janssens,

Het merkteken is van De Klaauw maar ik betwijfel of dit een origineel werk is. Er is veel craquelé aanwezig en dat zie je niet zo bij een tinglazuur. Het lijkt nieuwer dan 1840, het jaartal tot wanneer deze fabriek aardewerk produceerde.

Ik hoor graag van de experts op dit forum of ik het bij het juiste eind heb.

Mvg, Patrick 

Dit is een modern ( XXste eeuw) Noord-Frans fabrikaat met een vals merk.

Vrg,

 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Vals merk In de 19de eeuw ontstaat een financiële prikkel om recenter gemaakt aardewerk te verkopen als antiek Delfts aardewerk, soms zelfs voorzien van valse Delftse fabrieksmerken. Lees meer

De craquelé in de glazuur is er opzettelijk in gemaakt om het bord ouder te doen lijken dan het is. De originele stukken hebben dit over het algemeen niet. Zoals de heer Maes schrijft, waarvoor mijn dank, 20e eeuws Frans.