Shared objects
Last comments
This is a Japanese blossom vase with Sakura decor; (cherry blossoms)
regards Franky
Fries waarschijnlijk. ( Tichelaar?) laatste kwart 19de tot eerste kwart 20 ste eeuw.
mvg Franky
This is from the pottery factory Flora in Gouda.
1945 - 1980 >> https://delftsaardewerk.nl/merk/plateelbakkerij-flora
Regards Franky
This indeed resembles a Hendrik van Hoorn. He signed with HVH with a two underneath and sometimes H V Hoorn. From 1764 with 3 Astonne. However, there is a good chance that this is a later reproduction (for example, from the early to mid-20th century), when many decorative plates in the Delft style were reproduced again. The second 'H' seems somewhat awkwardly painted and the two does not match what is seen on the originals. The edge also raises doubts and the pastry tips are missing..
Possibly someone can confirm or clarify this.
regards Franky
De overstroming van de Noordzee, de ergste stormvloed die ooit is geregistreerd voor de Noordzee, vond plaats van 31 januari tot 1 februari 1953. In Nederland kwamen ongeveer 400.000 acres (162.000 hectare) onder water te staan, wat leidde tot ten minste 1.800 doden en wijdverspreide schade aan eigendommen. In het oosten van Engeland werden tot 180.000 acres (73.000 hectare) overstroomd, waarbij ongeveer 300 levens verloren gingen en 24.000 huizen beschadigd raakten. Ten minste 200 andere mensen kwamen om op zee, waaronder 133 van de passagiers aan boord van de veerboot Princess Victoria.
de hevige stormwinden boven de Noordzee genereerden een stormvloed die een wand van water richting elke kust stuurde. Geen van beide landen had een centrale instantie verantwoordelijk voor overstromingswaarschuwingen, en de snelle vernietiging van telefoonlijnen in de getroffen gebieden maakte het onmogelijk om andere gemeenschappen te waarschuwen voor de ernst van de storm. Meer dan 60 mijl (100 km) aan zeeweringen stortten in, en meer dan 50 dijken braken langs de kust van Nederland. Tienduizenden dieren verdronken in de overstroming, en het zoutwater verontreinigde landbouwgrond voor meerdere jaren.
-
Burgerlijke vrijwilligers: Tienduizenden burgers hielpen spontaan met:
-
Dijkbewaking, zandzakken vullen
-
Redding van mensen en vee
-
Noodopvang van geëvacueerden
-
-
Vrijwillige organisaties:
-
Het Nederlandse Rode Kruis zette duizenden vrijwilligers in.
-
Veel kerkelijke en lokale hulpcomités organiseerden vrijwilligershulp.
-
-
Landelijke mobilisatie: De overheid, het leger, brandweer en boeren kregen hulp van talloze burgers zonder officiële functie – soms meer dan 50.000 vrijwilligers in totaal door het hele land, volgens schattingen van het Watersnoodmuseum.
Het aantal geproduceerde borden is moeilijk te achterhalen. U zou kunnen contact opnemen met de gemeentes Roosendaal & Nispen en / of het watersnoodmuseum.
Gemeentelijke archieven of dienst inkoop/souvenirs kunnen aantonen hoeveel borden er besteld zijn.
Hier een link naar het bordje. Verkeerdelijk staat hier wel de Porceleyne fles doch mogelijks werd dit door verschillende bakkerijen gemaakt.
https://zoeken.collectiezeeland.nl/detail.php?nav_id=0-2&index=83&imgid…
succes !
mvg Franky
Is Zuid-Holland 1940 - 1950 ook wel Plazuid genoemd., Schilder onbekend.
mvg Franky
Dit is geen Delfts aardewerk ui één van de Delftse fabrieken. In heel West- Europa werden stukken nagemaakt wat niet wegneemt dat ze mooi zijn én handgeschilderd. Het merk komt me niet bekend voor. Een kleiner atelier. Links en rechts staan mogelijk initialen, wat suggereert dat het geen fabrieksmerk maar een schildersmerk kan zijn. mogelijk weet iemand hier wat meer over. Ik zoek alvast wat verder !
Laat ik nu net toevallig twee identieke borden tegenkomen op internet. Helaas geen foto van de achterzijde. 😉. Waarschijnlijk de uwe ?
Duidelijk nieuwe techniek met vrij veel craquelé. Rond de eeuwwisseling zal kloppen denk ik.
mvg Franky
Dit is een authentiek klokje van de Porceleyne fles uit 1972 , handgeschilderd doch de schilder kon ik niet onmiddellijk vinden. Ik kom er nog op terug. Het nummer is een nummer voor intern gebruik.
In de periode dat klokken nog erg duur waren, zat op de plek van het huidige uurwerk een ronde opening waar een zakhorloge in geplaatst kon worden. Later werd zoals hier een klok ingebouwd. Deze is reeds met batterij dus ook uit de jaren '70. De eerdere waren mechanisch.
Batterij-aangedreven wand- en tafelklokken verschenen vanaf de jaren '60 op de consumentenmarkt.
In de jaren '70 en '80 werden kwartsuurwerken dominant, omdat ze goedkoper en nauwkeuriger waren dan mechanische klokken.
Deze klokjes worden op vandaag nog steeds gemaakt, zij het met een volledig aardewerken wijzerplaat. Ze bestaan ook met een tweede opening onderaan en met een slinger.
mvg Franky
Dit is van de Porceleyne Fles uit Delft , Periode van Joost Thooft en Abel Labouchère.1913 ?
geschilderd door Bergen v.d. Grijp A. die er schilderde van 1889 tot 1918.
Onderaan rechts verdoken achter de kader staat waarschijnlijk naar wie dit landschap werd geschilderd. Veel Nederlandse schilders maakten dergelijke werken die dan op delfts aardewerk werden nageschilderd.
Zoals u diende aan te vinken worden waarden hier helaas niet besproken.
mvg Franky