kaststelletje

5

kaststelletje

Afmetingen
9cmx 6cm, 14 cm x7cm
Collectie
publiekscollectie
Datering
1970 ongeveer
Herkomst
?
Literatuur

?

Materiaal/techniek
aardewerk
Merk
onbekend
Productieplaats
delft?
Unieke code
Privé collecties

Reacties 5

is dit delfts, is het een orginele schilder en van welk bedrijf, wie maakt mij wijzer.

Het gekroonde merk in combinatie met de naam B.v.d. Horst is ons vooralsnog onbekend. Wellicht kunnen andere bezoekers ons hierover informeren. Mogelijk betreft het een plateelschilder of werkplaats, gezien u eveneens een stel kandelaars met hetzelfde merk heeft toegevoegd.

Hallo,weet u al wat meer over B.v.d.Horst? Ik heb van deze meneer ook een vaasje en kan er niks over vinden.

In The Gouda Pottery Book, deel 3, wordt op pagina 1175 deze plateelschilder als volgt beschreven:

Horst, van der Ben, werknemer in Schoonhoven, plateelschilder van 1930 tot 1956. Hieronder wordt vermeld een J.C.J van der Horst. dit moet zijn: J.B.J. van der Horst; deze plateelschilder is niet direct een relatie van Ben. Hij werkte in Delft en Gouda. (niet in Schoonhoven, zoals vermeld).

A
Anoniem (niet gecontroleerd)
20 december 2016

Op 20 december 2016 informeerde de dochter van de plateelschilder van dit kaststel de redactie van delftsaardewerk.nl dat zij het merk herkende als het werk van haar vader Ben (Benjamin) van der Horst (1916-1994). Hij was actief als plateelschilder bij Schoonhoven in de periode 1930-1956 en vervolgens vanaf circa 1970 als zelfstandig plateelschilder gevestigd in Den Haag, werkend met aardewerk uit Gouda. Veel dank voor deze informatie!