Boerengezin

2

Boerengezinvan r .konings masr met schrijffout
Hanpainted ipv handpainted
Is reeds 40 jaar in bezit

Vraag

Wie is r konings en is de schrijffout bewust

Afmetingen
45 x 30
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Het tableau zal toch niet veel ouder zijn dan die 40 jaar, het lijkt mij uit de jaren 70, in ieder geval is het van na 1950. De fotoresolutie is niet goed genoeg om details te zien, maar het gaat hier om een decoratie met de zeefdruktechniek, die rond 1950 opkomt. Aanvankelijk werden alleen contourlijnen gedrukt en werden de kleurvlakken en schaduwen nog met de hand geschilderd, maar dat werd steeds minder.

Ik zie geen fabrieksmerk, wellicht is dat wel op de achterkant van de tegels te vinden. Iedere tegelfabriek heeft zijn eigen kenmerkende patronen op de achterkant (maar waarschijnlijk zijn de tegels op een plaat geplakt, dan is ook in de tegels helaas geen merk meer te zien).

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Niet handbeschilderd Traditioneel Delfts aardewerk is handbeschilderd, maar na 1750 komen er nieuwe technieken voor het aanbrengen van decoraties. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.