Vaas met... oren?

4

Vaas met... oren?

Afmetingen
Hoogte: 28 cm.
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 4

Deze vazen zijn inderdaad van de fabriek Mosa Maastricht, Louis Regout, periode 1910-1930.

Het merkje op de onderkant verteld u het volgende; n/Delft betekend naar voorbeeld van Delfts aardewerk, Dec 515 betekend decoratienummer 515. Voor andere decoraties zijn andere nummers gebruikt.

Deze vazen kom je niet veel tegen op verkoopsites, kringloopwinkels enz. of ze echt zeldzaam zijn weet ik niet.

In mijn verzameling Delfts blauw heb ik twee van deze sets. Eén set gelijk aan die van u de andere set ook gelijk maar dan met een naar buiten geschulpte tuit.

Mvg. Peter Vermeulen

aanvullende informatie op mijn eerdere reactie.

De vazen zijn niet handgeschilderd maar de decoratie is er als drukprint opgezet.

Mvg. Peter

In aanvulling op Peter Vermeulen is dit geen Delfts blauw, maar porselein. De benaming 'Delfts blauw' verwijst naar de decoratie van blauw-wit aardewerk dat in de zeventiende en achttiende eeuw in Delft is geproduceerd. De samenstelling hiervan is heel anders dan de vaas in de foto. Het succes van het Delftse product heeft ervoor gezorgd dat de naam 'Delfts blauw' ook vandaag de dag over de hele wereld wordt gebruikt voor diverse soorten witte keramiek met een blauwe decoratie.

Daarbij wil ik nog toevoegen dat dit soort objecten industrieel vervaardigd zijn en daardoor meestal niet zeldzaam. Het is mogelijk dat dit product naast Nederland veel aftrek vond in België, Duitsland en Frankrijk, waardoor het nu niet veel te vinden is op de Nederlandse verkoopsites.

Hartelijk dank voor de reacties, Peter en Suzanne.

Groet,

Dees Gerrits