aantal delfts blauwe dingen waaronder een kaststel en borden is het echt of .......en wat is het waard

2

aantal delfts blauwe dingen waaronder een kaststel en borden is het echt of .......en wat is het waard

Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 2

sorry voor de volgorde van de fotos , het merk met de fles is van het bord en de gemerkte met 251h is van het kaststel en daar is een chertificaat van.

1. Zoals u aangeeft maken de bekervaas en de dekselpot deel uit van een kaststel. Het gekroonde merk met het Duitse opschrift ‘Original Delfts Holland Handgemalt’ is mogelijk toegepast door de Goudse Plateelbakkerij Schoonhoven. Wij hopen dat andere bezoekers van deze website kunnen reageren of dit inderdaad het geval is.

2. Het merk ‘Made for Royal Sphinx Holland by Boch Belgium ‘ geeft aan dat de dekselvaas is vervaardigd door keramiekfabriek Boch (België) in opdracht van Royal Sphinx (Maastricht). Dit merk werd van 1969 tot 1979 toegepast. Het materiaal betreft creamware met een blauw drukdecor. De vermelding ‘Delfts’ in het merk duidt niet op de productieplaats maar op het type decor dat is geïnspireerd door traditioneel Delfts aardewerk.

3. Het bord is vervaardigd door Chemkefa (Chemisch Keramisch Fabriek-Chemkefa) te Maastricht. Deze fabriek was is productie van 1969 tot op heden (www.chemkefa.nl). Voor de decoraties wordt veelal gebruik gemaakt van drukdecors.

Delftsaardewerk.nl kan u niet informeren over de waarde van deze objecten. Wij adviseren u verkoopsites op internet te raadplegen voor vergelijkbare exemplaren of om contact op te nemen met een antiquair of erkend veilinghuis.