Vaasje

2

Delfts lauw vaasje gedecoreerd met een molen. Het merkteken zegt Pyramide Delfts Holland. Met een merkteken van een pyramide met een stralenkrans. Gevonden in Solingen Duitsland bij het grof vuil.

Vraag

Weet iemand iets over de maker en het vermoedelijke jaartal van productie?

Afmetingen
Ongeveer 15cm hoog, 8cm diameter
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Hallo,

Een merk dat je niet vaak tegenkomt. Er staat Delfts, dus naar Delfts voorbeeld. Het is in ieder geval geen authentiek Delfts merk (Zie https://delftsaardewerk.nl/ontdekken/merkenindex voor originele merken). Een schatting zou mid tot einde van de 20e eeuw zijn.

Mvg, Patrick

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland effici├źntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar ├ęcht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Deze kan met een typisch Hollandse decoratie van een zeilboot is niet in Delft gemaakt maar door plateelfabriek Pyramide in Gouda. Pyramide was actief in de periode 1946-1994 en maakte vooral blauwwitte keramiek voor de souvenirmarkt.