Twee vazen van Royal Bonn

2

Twee vazen van Royal Bonn

Vraag

Onder de indruk van kennis die hier aanwezig is, verwijzend naar mijn vorige vraag. Nog een laatste vraag. Zo'n 40 jaar geleden heb ik deze twee vazen gekocht bij een antiekwinkel, gewoon omdat ik ze mooi vond ( vond ! ). Nu echter benieuwd wie ze geschilderd heeft en wanneer. Ook begrijp ik niet dat Royal Bonn gemaakt is in Delft terwijl ik ergens las dat fabriek in Bonn was.

Afmetingen
26 cm hoog
Collectie
publiekscollectie
Merk

Reacties 2

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Merk:

  • Royal Bonn

Het 'Delfts' op onder de merkteken verwijst hier naar de stijl en niet zozeer naar de vervaardigingsplaats. Je ziet het woord Delft/ Delfts/ Delffware/ etc op heel veel onderzijdes terug, vaak komen deze stukken uit Nederland (soms daadwerkelijk uit Delft), maar dus ook uit andere landen, zoals hier het geval is. Meer over Royal Bonn: https://delftsaardewerk.nl/merk/royal-bonn.

Het merk 'Royal Bonn' werd tussen 1890 en 1919 gebruikt en daarmee zijn deze vazen in die periode te plaatsen.

Als antwoord op door Laura Smeets

Beste Laura,

Dank je wel voor je reactie.  Ik had de verwijzing die je maakte inmiddels ook gezien. Ik had gehoopt dat er iemand was die me meer kon vertellen, was namelijk zo onder de indruk van de reactie van Franky. Maar goed, toch bedankt !

Met vriendelijke groet

Henk