groot blauw bord doorsnee 50 cm

2

groot blauw bord doorsnee 50 cm

Afmetingen
50 cm
Collectie
publiekscollectie
Merk
Unieke code
Privé collecties

Reacties 2

Het figuratieve merk van een pottenbakkersschijf met daarboven de initialen O.U.D. geeft aan dat dit bord vervaardigd is door plateelbakkerij ‘OUD Delft’. Deze fabriek was van 1920 tot 1996 actief in Nijmegen en ging vervolgens over in handen van ’t Delftsche Huys B.V. te Waddinxveen.
Het centrale decor van de pauw op een rots vindt zijn oorsprong in het Delftse aardewerk uit de zeventiende eeuw dat op zijn beurt de decoraties overnam van het Chinese export porselein uit de Wanli periode (zgn. Kraakporselein). Daarnaast is de kantige vorm van de schotel eveneens afgeleid van aardewerk exemplaren uit de zeventiende eeuw die deze vorm van tinnen of zilveren borden overnamen.
Delftsaardewerk.nl geeft geen informatie over de waarde van ingezonden stukken, hiervoor kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld een antiquair of erkend veilinghuis en verkoopsites op internet raadplegen.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Merk:

  • Oud Delft