Gelet op het beeldmerk van een flesje met daaronder de initialen JT van de voormalige eigenaar Joost Thooft, is het bord afkomstig uit de Delftse fabriek Koninklijke Porceleyne Fles, Royal Delft. De jaarletters BC of BG dateren het bord op 1933 of 1937. Aan de linkerzijde is de schildersignatuur aangebracht (JG?, voor een overzichtslijst zie Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product. De Porceleyne Fles, Deel III, Zwolle/Delft [Gemeentemusea Delft] 2003, pp. 236-244). Boven het merk is een oud antiquairslabel zichtbaar. Het decor op de voorzijde met een vogel tussen bloeiende takken vind zijn inspiratie in Oosters porselein en werd al door de Delftse plateelbakkers in de zeventiende eeuw toegepast.
Beoordeling:
Delfts
Toelichting:
Delfts, maar na 1850 gemaakt
Na 1850 verandert de productietechniek voor aardewerk bij de enige overgebleven plateelfabriek in Delft. Dit valt buiten de scope van deze website.
Lees meer
Nieuwere productietechniek
Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site.
Lees meer
Merk van Delftse plateelbakkerij/fabriek
Dankzij historisch onderzoek weten we steeds meer over de merken die Delftse plateelbakkerijen gebruikten. Benieuwd naar deze bakkerijen?
Lees meer
Merk:
Flesje JT
Reactie toevoegen
Alleen ingelogde gebruikers kunnen reacties plaatsen Login of registreer om te reageren
Reacties 2
Gelet op het beeldmerk van een flesje met daaronder de initialen JT van de voormalige eigenaar Joost Thooft, is het bord afkomstig uit de Delftse fabriek Koninklijke Porceleyne Fles, Royal Delft.
De jaarletters BC of BG dateren het bord op 1933 of 1937. Aan de linkerzijde is de schildersignatuur aangebracht (JG?, voor een overzichtslijst zie Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product. De Porceleyne Fles, Deel III, Zwolle/Delft [Gemeentemusea Delft] 2003, pp. 236-244). Boven het merk is een oud antiquairslabel zichtbaar.
Het decor op de voorzijde met een vogel tussen bloeiende takken vind zijn inspiratie in Oosters porselein en werd al door de Delftse plateelbakkers in de zeventiende eeuw toegepast.
Beoordeling:
Toelichting:
Merk:
Reactie toevoegen
Alleen ingelogde gebruikers kunnen reacties plaatsen
Login of registreer om te reageren