P
 •  Topgebruiker

Potje - AR (Rijsselberg)

3

Leuk potje van Adriaan van Rijsselberg gewonnen op een veiling. Geschilderd staan twee honden spelend met een bal met garen? De deksel is helaas gebroken geweest.

Vraag

Heeft iemand meer informatie over het decor en er zitten redelijk wat pitjes in het glazuur die door de jaren heen zwart zijn geworden, is daar wat aan te doen?

Afmetingen
16cm hoog
Collectie
publiekscollectie
Merk

Reacties 3

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.

Beste PatrickW,
Zo af en toe kom er weer een object voorbij, dat ik niet met volledige zekerheid kan beoordelen vanaf de foto’s. Hierbij dus ook. Alhoewel ik vrij zeker ben dat het hier om een later potje gaat, hou ik graag een slag om de arm. Het model, de decoratie, de glazuur (met zwarte puntjes door het verbranden van stof in een (latere) bakgang) en dan ook een hard merk doen mij allen twijfelen. Misschien hebben we een keer de mogelijkheid om elkaar persoonlijk te treffen, zodat ik het eens in mijn hand kan nemen. Voor nu en voor alle zekerheid zet ik het op ‘geen Delfts.’ Met vriendelijke groet. 

Hartelijk bedankt voor uw reactie, het lijkt me leuk om hem aan u te laten zien in persoon. Ik ben maandag 22 augustus in Nederland, ik kan hem eventueel ook ergens achterlaten?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Patrick

Toelichting:

  • Mogelijk vals merk Omdat in de 19de eeuw soms onterecht oudere merken op aardewerk werden aangebracht, is niet altijd met zekerheid te zeggen of een merk authentiek is. Lees meer

Merk:

  • AR Vals