Vaas? Kan? ongeveer 23 cm hoog 15cm breed en 12 diep.

2

Vaas? Kan?  ongeveer 23 cm hoog 15cm breed en 12 diep. 

Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 2

De balustervaas is een typische achttiende-eeuwse Delftse vorm. Dergelijke vazen (met deksels) vormen in combinatie met bekervazen veelal een drie- of vijfdelige vazenset, een zgn. kaststel.

Op de onderzijde van dit exemplaar is het merk van plateelbakkerij De Drie Klokken aangebracht. Dit merk wordt veel toegepast op imitaties uit de late negentiende en twintigste eeuw. De rode kleur van de scherf, de stijve schildertrant en het kruisje bij de voetrand maken dit object twijfelachtig. Wij vermoeden op basis van de foto’s dat het hier om een latere imatitie gaat.

Een ander voorbeeld van een flesje met een kruisje bij de voetring, waarvan wij eveneens niet van de authenticiteit zijn overtuigd, vindt u terug in het collectieoverzicht.

Hartelijk dank voor jullie reaktie.Helemaal top! Het blijft de vraag of het een oude of hele oude ballustervaas is. Nog een opmerking heb ik, .. U heeft het over De rode kleur van de scherf. Maar deze is naar mijn mening geel. Op de foto lijkt het idd rood.... Ik houdt jullie site goed in de gaten. Erg leerzaam. Gr. Reinier.