Bord

2

Stukje van een bord met een vloeiende tekening van een oude zeilboot. Op de achtergrond piramides. Rode tekening. Natuurlijk e - door tand des tijds- craquelé op voor-en achterkant. Aangespoeld in Lombardsijde (België). Mogelijk naar boven gekomen door baggeraars juist en pal voor deze kustlijn.

Vraag

Het motief van het soort boot en de piramides intrigeren me, de natuurlijke verwering, de rode kleur en vooral de vindplaats in zee. Dus niet direct rommel.

Afmetingen
+-3 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Niet handbeschilderd Traditioneel Delfts aardewerk is handbeschilderd, maar na 1750 komen er nieuwe technieken voor het aanbrengen van decoraties. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.

Wat een leuke vondst. Het gaat hier om een scherf van industrieel aardewerk. Waarschijnlijk is het Engels. De datering vind ik moeilijk, maar schat ik eind 19de /begin 20ste-eeuws in. Wellicht dat iemand anders hier een specifieker antwoord op heeft.