Schenk- of stroopkannetje met deksel en schotel. De schotel is ook aan de onderzijde gedecoreerd. De kan en schotel zijn gemerkt.

2

Schenk- of stroopkannetje met deksel en schotel. De schotel is ook aan de onderzijde gedecoreerd. De kan en schotel zijn gemerkt.

Afmetingen
17 cm hoog, diameter schotel ca. 16 cm.
Collectie
publiekscollectie
Merk
Unieke code
Privé collecties

Reacties 2

Het kannetje is vervaardigd van porselein met daarop een drukdecor van het type ‘Lange Lijs’. De naam verwijst naar de elegante oosterse dames zoals die oorspronkelijk op Chinees porselein uit de Kangxi periode (1662-1722) werden aangebracht. In dit geval betreft het een kannetje van recentere datum dat vermoedelijk door Mosa Maastricht is vervaardigd. Wij raden u aan contact op te nemen met de Vereniging Maastrichts Aardewerk of het Lange Lijs weblog te bezoeken.
REACTIE VAN WEBLOG LANGE LIJS, 17/01/2013:
Dit is een Siroopkan van het Lange Lijs servies van Mosa Maastricht. Hij is van het ronde model met decornummer 206. Dit servies werd door Mosa gemaakt tussen ca 1805 - ca 1935. De eenvoudigste serviesdelen werden eerst in productie genomen en in latere jaren de meer bijzondere. Er zijn 3 Lange Lijs serviezen bekend met de decornummers 206/720 en 726. Via Google is een Lange Lijs website te vinden met veel informatie over deze serviezen. Er is op dit moment (jan 2013) een LL tentoonstelling in Friesland waar de beide catalogici in te zien en te koop zijn.