Wandbord Japans tafereel?

2

Wandborden met een Japans (?) tafereel van twee kinderen op een wip. Bergen en bamboe (?) op de achtergrond. Mooie, heldere kleuren.

Vraag

Is het een Japans tafereel? Herkent iemand de initialen? Van welk materiaal is het gemaakt en wanneer? Na de video’s te hebben bekeken vermoed ik creamware. Kleine beschadigingen aan de rand. Verder links onderin een vouw, dus bedrukt?

Afmetingen
Doorsnede 19,5 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Inmiddels heb ik wat meer informatie gevonden. Volgens mij is het bordje majolica Barbotine door Wasmuël België, spelende kinderen. Vermoedelijk circa 1880-1900. Wat ik me nog wel afvraag is waarom er op de afbeeldingen die ik heb gevonden verschillen in de details van de decoratie zijn. 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Ongeïdentificeerd merk Niet alle merken die voorkomen op aardewerk zijn geïdentificeerd. Het zou een nieuw Delfts merk kunnen zijn! Maar ook een merk dat niet in Delft gevoerd werd. Lees meer