Inktpotje

4

Inktpotje

Afmetingen
13 x 22 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 4

Een heel mooi inktstel, met de glazen inktpotje er nog bij. Maar het is geen delfts: het is gouds plateel gemaakt bij de plateelbakkerijk Zuidholland te Gouda; gemaakt omstreek 1920.
Het inkstel is gemerkt voor Keramiekfabriek Velsen. Deze fabriek startte in 1920 in Velsen. Na meerdere naamswijzigingen en verhuizingen werd de productie in Sassenheim in 2002 beëindigd. Graag verwijzen wij u voor verdere informatie over deze fabriek door naar de website www.polychroom.nl. Over deze plateelbakkerij verscheen de publicatie: Titus M. Eliëns, Aardewerk in Stijl. De geschiedenis van Potterie Kennemerland (1920-1942), Zwolle/Den Haag (Gemeentemuseum Den Haag) 2008.

Is gemaakt bij plateelbakkerij 'Zuid-Holland' te Gouda, productiejaar 1918, heeft niets van doen met keramiekfabriek Velsen, onbegrijpelijk dat Suzanne Lambooy dit stelt. Groet, jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer