lijkt handgeschilderd maar achterzijde lijkt fabrieksmatig

2

Dit tegeltje heeft een glazuurlaag licht gecraquleerd en lijkt erg dun. Op de achterzijde is een (lijkt althans zo) fabrieksmatige H gestempeld met verder de uitvoering voor een goede hechting van de specie.
tegel is ongebruikt

Vraag

hou oud is dit tegeltje? dit type hoekversiering en de soort rococo rand om het tafereel kan ik nergens op internet vinden.
Is het oud, is het handgeschilderd, is het een fabrieksmatig gefabriceerd tegeltje met handschildering of is het een souvenier ergens begin 20ste eeuw??
kortom, wie kan hier iets over vertellen.
Dank alvast.

Afmetingen
12cm x 12 cm x 0,8cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

De decoratie is niet geschilderd maar via een druktechniek (gravure) aangebracht. In het boek 'Nederlandse Tegels, 1900-2000' door Jan Pluis komt een afbeelding voor van een achterzijde van een een tegel (1934), zoals uw tegel, dit type tegels zouden gemaakt zijn ca. 1930-1940 bij S.A. Manufactures Céramiques d’Hemixem, Gilliot & Cie, Hemiksem bij Antwerpen. Volgens genoemd boek zijn dit type tegels sporadisch in Nederland gedecoreerd, of uw tegel bij genoemd bedrijf is gedecoreerd is me onbekend. Groet, jvdh. ''''