2 kruiken met vogel/bloemversiering in kleur

2

2 kruiken met vogel/bloemversiering in kleur Het bijzondere is, dat ze niet gelijk zijn. 1 kruik is glanzend terwijl de andere kruik een andere textuur lijkt te hebben. Beiden zijn in perfecte staat. Merkteken onderaan kruik. Zijn in de familie met zekerheid reeds minstens vanaf einde 19de eeuw, vermoedelijk ook vroeger.

Vraag

Ik heb al de details op uw website bekeken, maar kan nog niet met zekerheid zeggen of het inderdaad om Delfts aardewerk gaat. Ook de merktekens heb ik niet kunnen terug vinden. Het zou erg fijn zijn, moest ik meer informatie over deze kruiken kunnen krijgen. Alvast vriendelijk bedankt. Desiree

Afmetingen
Hoogte 30 cm
Diameter buik 55 cm
Diameter hals 8 cm
1550 gram
Collectie
publiekscollectie
Merk

Reacties 2

Dit is van Villeroy & Boch en gemaakt in Belgie. Kan inderdaad al oud zijn. Ze maakten vaak goede reproducties.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Het monogram BKF is van Boch Frères Keramis, België, actief vanaf 1841. Een datering van het gebruik van het merk is nog niet bekend:

De merken - Royal Boch

Het patroon is geïnspireerd door Delfts aardewerk uit circa 1700 zoals onder andere door plateelbakkerij De Paauw werd toegepast.