Beeld

4

Ik weet niet of het een vaas of kandelaar is

Vraag

Wie kent de maker

Afmetingen
Ongeveer 85cm hoog
Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

Beste Ernst-Jan,

Als het beeld door de Porceleyne Fles gemaakt is, komt het waarschijnlijk van de experimentele afdeling. Ik weet ook niet door wie het gemaakt is, alleen okt 72 en Delft is makkelijk te lezen. Producten van de experimentele afdeling hebben niet altijd het logo van de Porceleyne Fles dus dat maakt identificatie wat moeilijker. Hier een kopie van pagina 226 van Royal Delft: A Guide to De Porceleyne Fles by Rick Erickson:

Experimentele afdeling

Mvg, Patrick

Als antwoord op door PatrickW375

Beste Patrick,

Dank voor het meedenken. Ik zat ook in die hoek te denken als je naar de compositie het glazuur kijkt. Echter hebben de kunstenaars van die afdeling altijd het merkteken van de P Fles in het monogram staan. Misschien is het een kunstenaar die daar ook werkzaam is geweest of op een andere manier gelieerd werk heeft gemaakt. 
 

mvg Ernst 

Als antwoord op door Ernst

Beste Ernst,

In de laatste zin van het boek waarnaar ik refereer staat dat vele van de producten van de experimentele afdeling juist geen merkteken van de PF hebben. Het zou dus nog steeds goed kunnen dat het wel van de PF komt.

Mvg, Patrick

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer

Omdat het flesje ontbreekt, zet ik deze toch op 'niet vast te stellen'.