3 Bordjes van de kringloop

4

3 Bordjes van de kringloop

Afmetingen
2 x 18 cm - 1 x 12,5 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 4

Onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, derde kwart 20e eeuw, het kleine bordje en het rechtse bordje werd geschilderd door dezelfde plateelschilder, Cornelis (Cees) van Leeuwen (Boskoop, 1940), werkzaam bij het bedrijf van 1955-1970, het kleine bordje vóór zijn militaire diensttijd, het rechtse vermoedelijk na zijn militaire diensttijd, na Zenith werd hij grafisch tekenaar en (micro)filmbewerker (meerdere plateelschilders van Zenith gingen over op dat beroep), in zijn vrije tijd schilderde hij tegeltableaus, het tegelmuseum in Otterlo bezit een tegeltableau van hem, ook heeft hij ontwerpen gemaakt voor Wotra Ateliers te Bleiswijk (voorheen Regina, Gouda), zie ook 'Nederlandse Tegels 1900-2000 van Jan Pluis', het linkse bord is geschilderd door schrijver dezes, werkzaam bij het bedrijf van 1959-1984, groet jvdh.

Heel erg bedankt voor de uitgebreide info. Excuus voor de late reactie, maar dacht zodra er een reactie op mijn vraag zou komen, ik gemaild zou worden... Niets bleek dus minder waar. :-)

Ik begrijp hieruit dat in tegenstelling tot andere plateelfabrieken, Zenith een "tijdvak" op de borden codeerde i.p.v. een exact jaar. Apart.

Ik heb ze gedrieën gevonden bij een kringloop. Ik heb er de enorme prijs van 4 + 4 + 2 = 10 Euro voor betaald ;-)

Uw conclusie is niet juist, Plateelbakkerij en Pijpenfabrieken Zenith te Gouda codeerde geen tijdvakken op de produkten, alleen modelnummer, type decor, en schilderskenmerk, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Merk:

  • ZG gekroond