Wie kan ons vertellen waar dit inktstel vandaan komt en is de maker misschien Adolph le Comte

1

Wie kan ons vertellen waar dit inktstel vandaan komt en is de maker misschien Adolph le Comte

Afmetingen
Het inktstel is 27,5 cm. bij 19,5 cm, de hoogte is maximaal 9,3 cm.
Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 1

Ik denk dat het om een fraaie Franse twinitgste eeuw copy gaat, met een aantal vrije interpretaties. De rocailles doen denken aan de rococo periode.

De rococo periode was in Delft zo ongeveer tussen 1760 tot 1770. Onder meer de Grieksche A maakte toen inkstellen waarvan 1 copy te zien is in het Fitzwilliam museum op http://webapps.fitzmuseum.cam.ac.uk/explorer/index.php?qu=delft%20greek&oid=73475 Dat is een inkstel van Jan van den Briel. Een ander inkstel van Jacob Halder is te zien op http://www.beaussant-lefevre.com/html/fiche.jsp?id=1127925


Adolf Le Comte werkte vanaf 1880 tot aan zijn dood voor de Porceleyne Fles en tekende met A.L.C. ( http://www.capriolus.nl/nl/content/adolf-le-comte-zeldzame-historische-sierschotel ) of met A.LeCompte ( http://www.artentique.nl/artistdetails.php?recordID=519 )

De ontwerpen die ik van Adolf Le Comte zie, zijn qua stijl altijd compleet anders als bij dit inktstel. Ook is altijd een aantal verwijzingen naar de Porceleyne Fles te vinden, naast zijn handtekening. Ook staat er vaak een jaartal bij.

Het boek Delftware: History of a National Product, Volume 3 gaat helemaal over de Porceleyne Fles. Bij mijn weten is hier niets te vinden dat qua stijl op het inktstel lijkt.

Voorkant
Titus M. Eliëns, Loet A. Schledorn, Mariion S. van Aken-Fehmers
WAANDERS PUBL, 2003 - 248 pagina's
Meestal kon je dit soort Delft bestellen met een handtekening naar keuze. Veel gekozen handtekeningen zijn LF (voor Louwijs Fictoor), AK (voor Adriaen Kocx), PAK of APK (voor Pieter Adriaensz. Kocx) of LVD (voor Lieven van Dalen).
Veel plezier nog met dit leuke inktstel.