Set borden en een set vazen M de wit

2

Een set vazen en een set bordjes gemarkeerd met Delft holland en nummers. Als merkteken staat er op m d e w tussen gekruiste verfborstels. Er zat een certificaat bij waardoor ik te weten ben gekomen dat het is van M De wit.

Vraag

Mijn moeder heeft deze set van een Nonkel gekregen en vroeg zich af als het echt Delfts blauw is of een kopie. En als het oud zou zijn of niet. Ze kwam alleen info tegen op Amerikaanse site dus denkt ze dat het vals is.

Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Beste Jelle,

De set is inderdaad geen authentiek Delfts aardewerk uit de 17-19e eeuw. Het is recentelijk gemaakt (mid 20e eeuw?) in Gouda. Delfts blauw is geen beschermde merknaam dus het is ook geen kopie, er zijn verschillende fabrieken buiten Delft die dit soort aardewerk produceren. 

Mvg, Patrick

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Uw vazen en borden zijn inderdaad gemaakt door de firma M. de Wit uit Gouda, die zich richtte op export van "Delfts blauw" naar de Verenigde Staten. Ze dateren uit het laatste kwart van de 20e eeuw.