Kalebas vaas

11

Dubbele kalebas vaas. Blauw wit gedecoreerd, lijkt handmatig gedaan. Ik heb er twee, beide hebben elk drie duifjes, die tegen de hals gedrapeerd zijn. Niet gemerkt.

Vraag

Wat is het; delfts of chinees, en hoe oud zou het kunnen zijn. Ik kan geen vergelijkbare vazen vinden. Wie kan mij helpen?

Afmetingen
Hoogte ong 33 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 11

Aan het decor te zien vermoedelijk Japans en niet Chinees of Delft. Is de binnenzijde van de tuit gedecoreerd? Lijkt mij Sakura ofte kersenbloesem, ook wel toverboom genaamd. De duif is symbolisch in Japan. Deze dieren vallen dan ook onder de natuurbeschermingswet aldaar. Wat meer en duidelijke foto's van de details zouden nuttig zijn.  Mvg Franky

Hallo Franky,

Dankjewel voor je reactie, ik ga proberen meer foto's te sturen. Maar via de eerste weg lukte het uploaden niet.

Blauw wit gedecoreerd,met tegen de hals drie duifjes gedrapeerd.

Als antwoord op door LindaMolendijk

Lijkt mij inderdaad Japans, meer bepaald door de onderste rand waar duidelijk bladeren worden afgebeeld. Onder glazuur beschildering wat doet vermoeden dat deze vaas niet zo heel oud is doch ergens midden 20ste eeuw.

Mvg Franky

Beste Linda, vervelend dat het uploaden van alle foto's niet in 1 keer goed ging, maar zo is het ook prima te zien. Volgens mij was deze inzending twee keer gedeeld op het platform, dus om versplintering van de reacties te voorkomen heb ik de andere verwijderd. Hopelijk kunnen mijn collega's hier ook nog iets over zeggen, maar ik deel wel vast een link naar een artikel - daar is al e.e.a. uit te halen wat betreft het herkennen van aardewerk vs. porselein (dat niet in Delfts werd gemaakt, wat bijv. al betekent dat het dus niet Delfts is). Ook deel ik graag de link naar ons zusterplatform Aziatischekeramiek.nl, waar je wellicht nog meer nuttige informatie vindt!

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Geen aardewerk Delfts aardewerk wordt vaak verward met andere keramieksoorten, zoals porselein of creamware. Delfts aardewerk is aardewerk met een laag tinglazuur. Lees meer

Chinees of Japans porselein