Kaststel 5-delig gekleurd gedecoreerd

5
Afmetingen
zonder deksel, 2 vazen van 25 cm hoog en 3 vazen van 23,5 cm hoog. Inclusief deksel 35 cm hoog.
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 5

Uw kaststel is gemaakt bij De Porceleyne Fles (1653/1876-heden) te Delft, een wereldberoemd bedrijf, de enige aardewerkfabriek die is blijven bestaan van de ruim dertig plateelbakkerijen uit de 17e- en 18e eeuw in Delft, wat u noemt 'de letter J en daar doorheen een horizontale streep' zijn de initialen van Joost Thooft (1844-1890) die het bedrijf in 1876 kocht en toen ook deze afmerking heeft ingevoerd met onder zijn initialen nog het woord Delft, bijzonder dat dit op uw kaststel ontbreekt, het zou erop kunnen duiden dat dit één van de eerste producten zijn uit 1876, het is volledig handgeschilderd, zo te zien onderglazuurschildering (zgn. nieuwe techniek), sterke craquelé, wat wijst op ouderdom, geen plateelschilderinitialen aanwezig. Het bedrijf kreeg in 1919 het predicaat Koninklijk. Ondanks dat uw kaststel in Delft is gemaakt behoort het niet tot het authentieke Delftsaardewerk, groet jvdh.

Beste Jan,

Allereerst bedankt voor uw reactie. Bijzonder in ieder geval. Wat bedoelt u met "niet authentiek Delfts aardewerk"? Wij gebruiken dit kaststel niet op ons antieke kabinet. Uit een andere erfenis hebben wij een Delfts blauw (ook in de kleur blauw) kaststel die wij mooier vinden. Dit kaststel hebben we inmiddels al jaren op zolder staan en willen dit nu gaan verkopen. Heeft u of een andere lezer enig idee wat zo'n kaststel tegenwoordig nog waard is?

Beste Margreet, authentiek delftsaardewerk omvat de periode van ongeveer 1650-1850, wat betreft de waarde heeft de redactie van deze website het volgende beslist, u vindt het onder Ontdek, Experts, tweede regel: Er wordt op deze museale website geen waarde-indicatie gegeven van objecten. Ik zou het ook niet kunnen, groet jvdh.

Opnieuw hartelijk bedankt voor uw reactie. Dan moeten we toch t.z.t. maar eens naar een dag van Kunst en Kitsch of iets dergelijks. Vr.gr., Margreet

Deze dingen zijn vrij courant en echt niet waardevol. Er zijn verzamelaars van dit soort aardewerk.

Vrg,