Wijwaterkruikje "Aqua Benedicta"

4

Waterkruikje met oor en een kurk onderaan een uivormig stolpje. Dat alles in de ka-rakteristieke, blauwe kleur van Delfts aardewerk.
Vooraan op de bolle buik, een Latijns kruis met een vierkant uitgetekende stralen-waaier achter de kruising van de balken. Boven het kruis, in een boog neergeschre-ven “Aqua benedicta”. Dit alles omgeven door vier twijgjes, in de hoeken van het lay-out-patroon. Langs weerzijden ervan, op elke bolle flank, een tuiltje van drie bloemen.

Vraag

Op de lichtjes uitgediepte onderzijde van dit kruikje, in blauwe letters en cijfers: allerlei merktekens waarvan ik van elk merk zou willen weten wat de juiste informatie is, die ermee wordt weergegeven.

Afmetingen
Hoogte = 20 cm , diameter voet = 12 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

Dit is oud delft , Nijmegen nà 1935

Als antwoord op door Philippe De Zitter

Dag Philippe, M.AL zou kunnen slaan op de initialen van een afnemer. deze komt inderdaad niet voor op Capriolus . het nummer is waarschijnlijk een intern nummer en de schildersinitialen kan ik voorlopig ook niet terugvinden.  Bij oud delft bestond niet zoiets als een schilders en jaartallenlijst zoals bij de porceleyne fles. Ik hoor even bij Dhr. van Tienen  wiens vader zeven jaar schilderde en naderhand de Delftse Pauw oprichtte. Ik kom erop terug . groeten Franky