Delfts blauw en Delfts rood

5

Delfts blauw en Delfts rood

Afmetingen
de roode vaas is 55 cm.blauwe vaas 27 cm en 15 cm.andere potjes 13 en 15 cm.
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 5

Wat betreft de vaas van 55 cm hoogte, zal gemaakt zijn bij N.V. Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland te Gouda (merk het Lazaruspoortje), eenzelfde model, maar met een blauw decor, staat op deze site bij 'Collectie Hans-Willem Lohman breda', zie aldaar. Het model dateert uit de periode van het Delftsaardewerk, zo te zien is dit onderglazuurtechniek.
Groet, JvdH.

Wat betreft de beker met deksel en steel (chocoladebeker?) voor gebr. Laan, Wormerveer, 1893-1943 (het latere Wessanen), het volgende: model no.876, hoogte 15 cm, is gemaakt bij plateelbakkerij Zenith te Gouda, onderglazuurtechniek, schilder Aart Stolk, mogelijk ook de ontwerper van de decoratie, maar Jan van Ham zou ook de ontwerper kunnen zijn. Aart Stolk was werkzaam bij het bedrijf van 1919-1920 en 1922-1965, chef schilderzaal, ook op deze site staat eenzelfde model met blauwe decoratie, zie bij 'potje-vaasje Collectie: Privé collecties'.

Groet, JvdH.

Bedankt v oor uw reaktie.Enig idee wat de waarde is

Uvraagt naar een eventuele waarde, op deze site is het niet de bedoeling een waardebeoordeling te geven, mogelijk een antiquair bij u in de buurt.

Groet, JvdH.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Met veel dank aan de zeer uitgebreide en deskundige reacties van Jan van den Heuvel! Helaas kunnen deze voorbeelden niet ingevoerd worden in de merkenindex, omdat het om een groep verschillende voorwerpen gaat, maar desalniettemin is deze kennis van onschatbare waarde