Madonna met kind (?)

4

Madonna met kind groot beeld

Vraag

Kunt u mij iets vertellen over het merk. Is dit geerfde beeld echt Delft blauw? Heeft u enig idee hoe oud dit beeld zou kunnen zijn?
Alvast hartelijk dank voor uw moeite,

Evelijn de Jong

Afmetingen
L: 7cm B: 10cm, H: 30cm, gewicht: 393 gram
Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

Deze is gemaakt door M.de Wit uit Gouda omstreeks midden 20 ste eeuw. Gegoten aardewerk en handgeschilderd. Komt dus niet uit Delft zelf. Soms wordt de naam Delft, Delfts blauw, blue Delft gebruikt om te duiden op het gebruik van het typische blauwwit wat voor het authentieke Delft typerend is.

mvg Franky

Beste Franky,

Hartelijke dank voor uw snelle en duidelijke reactie. Onze familie komt oorspronkelijk uit Gouda, dat verklaart nu het een en ander voor mij. Ik begrijp dat de aardewerfabriek M.de Wit niet meer bestaat en is opgegaan in Montagne te Gouderak. Weet u of er belangstelling voor dit beeld is, mij trekt het minder aan.

Met vriendelijke groet Evelijn de Jong 

 

Als antwoord op door Evelijn

Mogelijks is er inderdaad wel interesse bij verzamelaars van bijvoorbeeld religieuze objecten. Het is een mooi beeldje dus dat trekt wel aan vermoed ik. Op eventuele waardes kan hier niet worden ingegaan maar er bestaan voldoende groepen waar u met uw vraag / aanbod terecht kan.

mvg Franky

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Met dank aan de andere reacties!