Reacties 8

Zowel de vorm als het blauwwitte bloemdecor zijn ontleend aan het traditionele Delfts aardewerk. Gelet op het merk met een kroontje is deze set vazen niet in Delft, maar in Schoonhoven vervaardigd door plateelbakkerij Schoonhoven. De set dateert uit de tweede helft van de twintigste eeuw. De set bestaande uit twee bekervazen en een dekselpot, alle met geribde wanden, worden ook wel kaststel genoemd. Voor achtergrondinformatie over Delftse kaststellen zie de publicatie van het Gemeentemuseum Den Haag ‘Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product’, Deel 1, 1999, cat. 35.

Beslist onjuist wat mevr. Suzanne Lambooy hier stelt, dit kaststel is gemaakt bij Plateelbakkerij Flora te Gouda, plakplaat (afschuiftansfer), leeuwtje en filé's penseelwerk, groet jvdh.

in vorig bericht, het woord afschuiftansfer moet zijn: afschuiftransfer, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer

Merk:

  • Plateelbakkerij Flora

Toelichting:

  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Beste Lisa, begrijpen doe ik uw probleem nog niet want hier komt de naam van Ton de Kruijf niet voor, ik heb hier gesteld dat het Flora is en geen Schoonhoven, groet jvdh.