bord

3

Bord met paradijsvogel?

Vraag

Ik kan er niet achter komen wie het maakte en hoe oud of jong het is. Ik heb dit bord ook nergens kunnen vinden via internet.

Afmetingen
23 cm.
Collectie
publiekscollectie

Reacties 3

Is nieuw, na 1950, zo te zien onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, het merk geeft weer een potterswiel/schopschijf, lijkt wat op het merk van Potterie ''Oud Delft'' te Nijmegen maar is het niet, mogelijk afgekeken daarvan, iets gewijzigd, een kroontje er boven (maakt meer indruk). Op de achterzijde zie ik aan de buitenrand drie putjes, het lijkt erop dat het bord bij de tweede brand, de gladbrand, in een  bordenstandaard heeft gestaan, zou dan op een flink bedrijf duiden, toch betwijfel ik of dit door een bedrijf is gemaakt, mogelijk eenmalig door een plateelschilder(es), werkzaam op een flink bedrijf, er zijn ''initialen?'' van de schilder(es) te zien, groet jvdh.  (hoe komt u aan dit bord, via een luxe cadeauwinkel of anderszins, geeft mogelijk meer duidelijkheid). Uiterst netjes gedaan, toch mis ik wat brillance.

Als antwoord op door Jan van den Heuvel1490

Bedankt, ik kocht het van een particulier, via vinted maar de verkoopster wist er verder ook niets over te vertellen. De signering is mijns inzien H.O , de H is hetzelfde als in hand geschilderd.  Ik heb zelf niet kunnen vinden waar H.O voor staat.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Geen aardewerk Delfts aardewerk wordt vaak verward met andere keramieksoorten, zoals porselein of creamware. Delfts aardewerk is aardewerk met een laag tinglazuur. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Dank aan topgebruiker Jan van den Heuvel 👍