Wandbord

18

Delfts blauw wandbord met vogel. Gekocht op een veiling in de jaren 80

Vraag

Is dit 20e eeuws Delfts blauw of ouder? Na de video’s vertrouw ik het merkteken niet helemaal

Afmetingen
Ik schat ongeveer 30 centimeter
Collectie
publiekscollectie

Reacties 18

Heeft niets met het authentieke delfts aardewerk van doen (u vermoedde het al enigszins). Is nieuw, onderglazuurschildering, de zgn. nieuwe techniek, de schotel werd gemaakt bij Atelier De Kruik, Nieuwerkerk aan den IJssel, circa vierde kwart 20e eeuw, in de Dorpskrant van 6 dec. 1989 vindt u een interview met de eigenaar, als u de afbeelding opslaat, kunt u hem vergroten, dan is het redelijk tot goed leesbaar (1150 x 2033 pixels), (mits u daar interesse voor heeft)'''', groet, jvdh.

Als antwoord op door Jan van den Heuvel1265

Hartelijk dank voor dit artikel Jan! En natuurlijk ook voor de andere reacties. Denkt u dat het wandborden uit die eenmalige collectie kunnen zijn? Ik heb verder geen certificaten, alleen de krant waarin de borden waren verpakt door mijn grootouders. In ieder geval heel leuk dat ik nu iets meer achtergrondinformatie heb. Er gaat een wereld voor mij open. 

Nogmaals dank en met Vriendelijke groet, 

Monique

Op uw vraag of de wandborden van u uit een eenmalige collectie zijn, moet ik u antwoorden dat ik het niet weet, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Beste Monique, hierbij materiaal betreffende uw schotels, een advertentie uit De Telegraaf van 9 sept. 1978, aanklikken, en dan opslaan, dan kunt u het lezen, groet jvdh.''''

Ik schreef het woord 'schotel', maar dat moet 'bord' zijn, 'k las in de advertentie een diam. van 25 cm en dan spreken we van bord, groet jvdh.

Een beetje verlate reactie. Alsnog hartelijk dank voor het toesturen van de artikelen. Ik heb dan waarschijnlijk 2 van de 3 borden. Echt leuk om dit allemaal te lezen!