Delfts of Franse bustes

7

Dit betreffen 2 aardewerken bustes waarvan ik hoop dat ze Delfts zijn, maar waarvan ik denk dat ze ook gezien de kledij Frans zijn.

Vraag

Graag wil ik weten of dit Delfts of Frans aardewerk betreft, en uit welke periode?

Afmetingen
14, 8 cm hoog
10 cm breed
Collectie
publiekscollectie

Reacties 7

Dit is een Noord-Frans fabrikaat ca. 1900.

Vrg,

 

Helaas geen Delfts, maar bedankt voor uw reactie!

Jammer dat dit met een bewust misleidende tekst wordt aangeboden op marktplaats.
Hierdoor wordt onnodig weer iemand ontmoedigd met een valse aankoop.
Afbeelding verwijderd.

Als antwoord op door sander kramer

Ik begrijp uw grote rode kruis, maar wat er wordt aangeboden op Marktplaats is natuurlijk niet aan ons om te beoordelen. Reden te meer om goed advies te vragen voordat u (op Marktplaats) tot aankoop over gaat. 

Als antwoord op door Robert Aronson

 

Hallo Robert,

Ik merk ook een rood kruis op bij een link geplaats door mij, maar dat wordt door de site gegenereerd en komt niet door mij. Blijkbaar werkt die link niet op deze website.
Het is ontegenzeggelijk waar dat een deskundig advies cruciaal is bij aankopen. Wat me echter verontrust is dat de verkoper op deze site expliciet vraagt om een beoordeling van de objecten. Wanneer deze dan als niet-authentiek worden geïdentificeerd, blijft hij ze toch als 'mogelijk Delfts aardewerk' op Marktplaats zetten. Ik wil alleen maar waarschuwen voor dergelijke handelspraktijken. Het is jammer dat mensen al aanzienlijke bedragen hebben geboden op Marktplaats, mogelijk in de overtuiging dat het om authentiek Delfts aardewerk uit de 18e eeuw gaat