Bordje met uitbundige bloemen en hekje

7

Bordje, vol gedecoreerd , vrij grove beschildering mooi diep blauw. Zier eruit als een proef door de vreemde compositie.

Vraag

Uit welke periode?

Afmetingen
20.5 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 7

Beste Carla,

Heeft u ook een foto van de achterkant?

Mvg, Patrick 

Als antwoord op door PatrickW290

Beste Patrick,

Ik wil wel een foto sturen, maar er staat niets op de achterkant. Ik heb meen ik'precies hetzelfde bordje op jullie site langs zien komen.

met vriendelijke groet, Carla van Wilgen

P.S. een foto meesturen lukt me niet. Misschien beter op jullie site. Dat ga ik morgen proberen.

 

Bedankt voor het maken van de foto. Dit helpt bij het beoordelen of het echt Delfts aardewerk is of niet. Je ziet in ieder geval de proenafdrukken op de achterkant en die verwachtte ik ook te zien. Het bord is handgeschilderd en heeft een tinglazuur maar een antwoord op de hamvraag of het echt Delfts is, heb ik niet. Persoonlijk vind ik het wat nieuwer uitzien, misschien eind 19e eeuw. Maar even afwachten totdat het beoordeelt wordt door de experts.

Mvg, Patrick 

Beste Patrick, 

Bedankt voor uw reaktie, ik wacht het verder af. 
Ik had al meteen gereageerd, maar dat is blijkbaar niet overgekomen ( of niet verstuurd)

Ben ook erg benieuwd naar het appeltje, maar ook dat wacht ik af. Ik heb wel betere foto’s daarvan trouwens.

Met vriendelijke groet.

Beoordeling:

  • Delfts

Toelichting:

  • Delfts, tussen 1620 – 1850 gemaakt Alleen aardewerk met tinglazuur dat tussen 1620 – 1850 in Delft is gemaakt, wordt als traditioneel Delfts aardewerk aangeduid. Lees meer
  • Tinglazuuraardewerk Aardewerk met een glazuur waaraan tinoxide is toegevoegd om het dekkend wit te maken. Delfts aardewerk van vóór 1850 is altijd voorzien van tinglazuur. Lees meer
  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.

Ondanks dat ik een slag om de arm hou, denk ik dat het hier gaat om een Delfts bord uit de eerste helft van de 19e eeuw.