bordje met pauw datum 1929

4

bordje met pauw datum 1929

Afmetingen
19,5 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 4

Dit bordje is gemaakt bij de Porceleyne Fles in Delft. Over de waarde doen wij op deze website geen uitspraak. Hiervoor adviseer ik u om een beëdigd taxateur te raadplegen zoals een antiquair of veilinghuis.

Een taxateur kost al gauw een paar tientjes en uw bordje is echt niets waard. ( beneden nul )

Dus geen moeite, tijd en/of geld aan besteden. Het betreft fabrieksmatig gemaakt Delfts aardewerk, uit de 20ste eeuw, dat ook nog is beschadigd. Alleen Delfts uit de periode 1650 - 1840 heeft waarde, uitzonderingen daargelaten.

Al heeft het niets met het authentieke delfts van doen, en al wordt er op deze site geen waarde gegeven, dan gaat me de waarde 'beneden nul' te ver zoals Edwin stelt, het is een volledig hand beschilderd bordje, en al is het in serie gemaakt, dan nog blijft het een apart bordje, er zitten in de decoratie altijd verschillen, zowel door dezelfde plateelschilder (verschil miniem, maar wel verschil), of collega schilders (meer verschil). Deze 'waarde' wilde ik even benadrukken. 'Beneden nul' doet geen recht aan alle vakmensen die hier aan gewerkt hebben, als daar o.a. zijn: modelleur, machinaal draaier, afwerker, plateelschilder, glazuurder, ovenist, laboratorium (o.a. klei-samenstelling, glazuur, verf, oventechniek). Mogelijk zullen er voor dit werk ook wel verzamelaars zijn, zeker van het werk van gerenommeerde bedrijven. Groet, jvdh.

helemaal eens mer Jan, mooi bewaren!