F
 •  Topgebruiker

Bordje met pauw en bloemen

6

bordje versierd met bloemendecor en pauw. T.A.C. Colebrander Ram Arnhem

Vraag

wat betekent H p/b bovenaan en wie zou de schilder kunnen zijn ? K?
ik vermoed dat dit bord dateert van net voor de WOII of tijdens

Afmetingen
22 cm diameter
Collectie
publiekscollectie

Reacties 6

Geachte, breng de naam Colenbrander asjeblieft niet in verband met dit werk, hij zou het verafschuwen, groet jvdh.

Als antwoord op door Jan van den Heuvel1446

Dag Jan, Ik verwijs enkel naar de oorsprong van Ram. Dit kan sowieso geen ontwerp van hem zij n gezien hij overleed in 1930. bij mijn weten ontwierp hij weinig of geen borden maar meer de siervazen en schalen. vandaar dat ik graag zou weten wie de schilder was en wat de letters bovenaan betekenen.

 

mvg

Franky

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Dit bord is in Gouda gemaakt bij plateelbakkerij Quo Vadis in opdracht van Plateelbakkerij Ram in Arnhem. Dit merk werd gebruikt tussen  c1950 en 1969. Vermoedelijk is H p/b een schilderssignatuur en de letter K een jaarletter. Meer informatie kunt u onder andere vinden in Ron Tasman, The Gouda Pottery book. Plateel makers in Holland, deel 3 p 935-939 en 1123.

Wees voorzichtig met het raadplegen betreffende gegevens over Kunstaardewerkfabriek Quo Vadis in The Gouda Pottery Book, er staan fouten in, groet, jvdh.

Beste Jan,

Fijn dat je me daar op wijst!

Vriendelijke groet,

Femke